Medvedev: Rusija čvrsto uz Srbiju

Izvor: B92, 21.Jun.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Rusija čvrsto uz Srbiju

Beograd -- Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je da Srbija može da računa na podršku Rusije u oblasti infrastrukture i kapitalnih investicija.

Medvedev je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Žaneiru naglasio i da Rusija podržava Srbiju u njenoj borbi za zaštitu teritorijalnog integriteta i ljudskih prava Srba na Kosovu, rečeno je agenciji Beta u Predsedništvu Srbije.

Nikolić je zahvalio Rusiji na podršci i istakao neophodnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenziviranja saradnje dve zemlje.

Medvedev i Nikolić sastali su se u Rio de Žaneiru, gde učestvuju na konferenciji UN o održivom razvoju. On se ranije danas sastao i sa premijerom Norveške Jensom Stoltenbergom i predsednikom Čilea Sebastijanom Pinerom.

Nikolić se na marginama samita UN sastao i sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom, koji je tom prilikom izrazio spremnost da pomogne Srbiji u dobijanju datuma za početak pregovora.

Ader je, takođe, istakao da je zadovoljan položajem koji mađarska manjina ima u Srbiji, posebno zato što već dugi niz godina participira u vlasti.

Konferencija UN o održivom razvoju na kojoj učestvuje delegacija Srbije, predvođena predsednikom Nikolićem, traje do 24. juna.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija može da računa na podršku Rusije

Izvor: Beta, 21.Jun.2012

BEOGRAD, 21. juna 2012. (Beta) - Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je u četvrtak, u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Žaneiru, da Srbija može da računa na podršku Rusije.

Nastavak na Beta...

Medvedev: Srbija može da računa na podršku Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2012

BEOGRAD, RIO DE ŽANEIRO -..Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Rio de Žaneiru, da Srbija može da računa na podršku Rusije u oblasti infrastrukture i kapitalnih investicija...Medvedev je naglasio i da Rusija podržava Srbiju u njenoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Medvedev: Rusija podržava Srbiju u oblasti infrastrukture i kapitalnih investicija

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jun.2012

BEOGRAD - Medvedev i Nikolić sastali su se u Rio de Janeiru, gde učestvuju na konferenciji UN o održivom razvoju.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.