Mas: Odluka još nije doneta

Izvor: Blic, 09.Dec.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas: Odluka još nije doneta

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas izjavio je danas da definitivna odluka o kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji još nije doneta, da je Srbija pohvaljena zbog pozitivnih koraka koje je učinila, ali se od nje očekuju i dodatni koraci.

Mas je novinarima rekao da su u toku razgovori šefova država i Vlada EU kako bi se pronašao pravi balans i da bi se videlo da li su očekivanja ispunjena i da li je Srbiji potrebno još vremena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
On je izjavio da Srbija "nema razloga da se ljuti" na Nemačku ako danas ne bude doneta odluka da joj se dodeli status kandidata za članstvo u EU.

"Srbija je kao svoj prioritet izabrala članstvo u EU. Ako hoćete da budete član nekog kluba, onda bi trebalo da znate pravila kluba", rekao je Mas novinarima u Studentskom kulturnom centru.

Upitan da li se ubuduće mogu očekivati pritisci na Srbiju, on je odgovorio da Nemačka deset godina pomaže Srbiji na evropskom putu, ne samo rečima nego i delima, i da ne bi koristio reč "pritisak" u nastavku procesa evropskih integracija.

Povezane vesti: Srbiji status kandidata u martu, Crnoj Gori pregovori u junu Vol strit džornal: Srbija zaslužila da napreduje ka EU File: Čekamo 9. decembar Lunaček: Nema statusa kandidata dok traje nasilje na Kosovu Kocijančić: Preporuka ministara o kandidaturi Srbije u ponedeljak
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mas: Nema razloga za ljutnju

Izvor: B92, 09.Dec.2011

Beograd -- Nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas izjavio da Srbija "nema razloga da se ljuti" na Nemačku ako danas ne bude doneta odluka o dodeli kandidature Srbiji..."Srbija je kao svoj prioritet izabrala članstvo u EU. Ako hoćete da budete član nekog kluba, onda bi trebalo da znate pravila...

Nastavak na B92...

Mas: Srbiji još treba vremena do kandidature

Izvor: S media, 09.Dec.2011

Nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas izjavio je danas da dluka o davanju Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU još nije doneta, ali da je jasno da je Srbija ostvarila progres, ali i da je jasno da postoje određeni uslovi, očekivanja od Srbije na kojima se radi...Buzek: Kosovo je vaš najveći...

Nastavak na S media...

Proslavljen 5.rodjendan programa “Dobrodošli u Nemačku“

Izvor: Blic, 09.Dec.2011

U Studenskom kulturnim centru Evropski pokret u Srbiji sa ambsadorom Savezne Republike Nemačke Volfram Masom proslavio je 5. rodjendan programa. Ambasador je najavio dalju saradnju jer zna koliki značaj ovakav program predstavlja za mlade ljude...Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Ambasadom Savezne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.