Mandate sutra deli 19.631 birač!

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2016, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandate sutra deli 19.631 birač!

Na 15 biračkih mesta, gde su izbori poništeni, sutra se opet glasa. Na ponovljenom glasanju, po pravilu, odziv birača bude manji POSLE deset dana izborne konfuzije, prebrojavanja glasova, optužbi između vlasti i opozicije za krađu i neregularnosti, sutra uveče trebalo bi da bude poznato koje će sve liste ući u novi saziv Narodne skupštine. Ta odluka u rukama je 19.631 birača, na 15 birališta u Srbiji, na kojima se, zbog nepravilnosti, ponavlja glasanje. Republička >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izborna komisija najverovatnije će sutra, do 22 sata, saopštiti poslednje preliminarne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, a konačni će biti poznati do 8. maja, pod uslovom da ne bude novih propusta na biračkim mestima. Najveća zagonetka je hoće li koalicija Dveri-DSS, posle reprize glasanja, preći cenzus. Oni se trenutno nalaze 0,75 odsto glasa od cenzusa. Glasanje će biti ponovljeno na pet biračkih mesta u Nišu (Medijana, Palilula i na tri biračka mesta u Panteleju), na po dva biračka mesta u Vranju i u Jagodini i na po jednom biračkom mestu u Bačkoj Topoli i u Sremskim Karlovcima. Izjašnjavaće se ponovo i upisani u birački spisak na po jednom punktu u Užicu, Kladovu, u beogradskoj Paliluli, kao i u Novom Beogradu. u "Službenom glasniku" juče je počelo štampanje ukupno 19.729 glasačkih listića sive boje. Izborna tišina, u kojoj nema kampanje, slanja političkih poruka, javnih skupova i deljenja propagandnog materijala, trajaće do zatvaranja 15 birališta u 20 sati.Bojan Klačar, iz CeSID-a, kaže nam da je teško očekivati da će odziv na ponovljenim izborima premašiti 56 odsto, koliki je bio u "redovnom" terminu, 24. aprila: - Bez obzira na neku vrstu "referendumske atmosfere" koja se stvorila, zbog klackalice sa cenzusom na kojoj su Dveri-DSS, na ponovljenim izborima izlaznost je uglavnom manja, jer nema kampanje i birači su slabije motivisani. Na to treba dodati i da izbori padaju na radni dan, a nemali broj građana spojiće praznike s vikendom - objašnjava Klačar. ZA REPRIZU 2.500 DINARA Republička izborna komisija donela je i Odluku o naknadi troškova sprovođenja ponovljenog glasanja. Prema tom dokumentu, članovima i koordinatorima radnih tela RIK u gradovima i opštinama gde se izbori ponavljaju, pripada jednokratna naknada u iznosu od po 2.500 dinara.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sve je spremno za ponavljanje izbora

Izvor: RTS, 03.Maj.2016

U sredu uveče će se i konačno saznati koje će sve stranke imati predstavnike u Skupštini Srbije. Na 15 biračkih mesta, na kojima se ponavlja glasanje za parlamentarne izbore, pravo glasa ima 19.631 glasač. To su mesta na kojima je Republička izborna komisija utvrdila da je 24. aprila bilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.