Ljajić i Drašković na doručku kod Obame

Izvor: Blic, 08.Jan.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić i Drašković na doručku kod Obame

Šef ekonomskog tima DSS Nenad Popović, lider SPO Vuk Drašković, lider SDP Rasim Ljajić i funkcioner G17 plus Vlajko Senić biće prvi političari iz Srbije koji će upoznati Baraka Obamu, novog američkog predsednika, koji stupa na dužnost 20. januara.

Oni će 5. februara prisustvovati tradicionalnom molitvenom doručku, koji se svakog prvog četvrtka u februaru održava u Vašingtonu, i koji organizuje američki predsednik. Iako se očekivalo da pozivnicu, koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Vašingtona u Srbiju počele da stižu još početkom decembra, dobije još nekoliko političara iz Srbije, kako saznajemo, ovaj spisak neće biti proširivan. Kako saznaje „Blic", Vuka Draškovića na putu u SAD pratiće i njegova supruga Danica.

Nacionalni molitveni doručak je institucija stara 57 godina, kada se u zajedničkoj molitvi u Vašingtonu okupljaju predsednik SAD, članovi Kongresa, američki političari i oficiri, kao i ugledni gosti iz sveta. Tradicija je počela u vreme predsednika Dvajta Ajzenhauera kada je tadašnji senator Frenk Karlson iz Kanzasa pozvao Ajzenhauera u Senat na zajedničku molitvu za uspeh njegove vlade.

Prvobitna ideja da se političari zajedno mole za mir i uspeh SAD prerasla je u međunarodni molitveni doručak, na koji se pored domaćih pozivaju i svetski lideri i političari.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četvorica političara iz Srbije na doručku kod Obame

Izvor: Kurir, 08.Jan.2009

BEOGRAD, 8. januara 2009. (Beta) - Četvorica političara iz Srbije, od kojih jedan iz opozicije, prisustvovaće početkom februara u Vašingtonu tradicionalnom molitvenom doručku u organizaciji novoizabranog predsednika SAD Baraka Obame, piše današnji Blic. List navodi da će na molitveni doručak...

Nastavak na Kurir...

DS: Doručak s Obamom ne znači ništa

Izvor: Press, 08.Jan.2009

Budući američki predsednik Barak Obama ugostiće na svom prvom molitvenom doručku 5. februara čak četvoricu političara iz Srbije, ali nikoga iz vladajuće Demokratske stranke Borisa Tadića!. .Pozivnice za ovu tradicionalnu manifestaciju dobili su lider SPO-a Vuk Drašković, predsednik...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.