Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga spremna da preuzme deo odgovornosti u vlasti

BEOGRAD -

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da na republičkom nivou očekuje pobedu predsednika Borisa Tadića, na kojoj su i kandidati LSV, i da je Liga spremna da preuzme nivo odgovornosti u budućoj vladi Srbije.

"U Pokrajini i na lokalnom nivou, gde ne izlazimo na izbore u koaliciji sa Demokratskom strankom, verujem da ćemo prvi put uspeti da osvojimo dvocifren >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procenat glasova", rekao je Kostreš "Novostima".

Kostreš je kazao da će LSV insistirati da se prilikom formiranja nove vlade uvaže interesi Pokrajine, i da se završi ono što je započeto s premijerom Mirkom Cvetkovićem, a to je Zakon o finansiranju Vojvodine.

On je naveo da se LSV i DS ne slažu u vezi sa nivoom autonomije koji Vojvodina treba da ima.

"Mi tražimo veću. Želimo zakonodavnu, izvršnu, delimičnu sudsku vlast, prihode i imovinu, garantovanu Ustavom. LSV neće tražiti partnere u Vojvodini među drugim strankama", kazao je on.

Kostreš je kazao da, ukoliko ne bude dogovora o prioritetima, "nije problem da posle 12 godina Liga ode u opoziciju".

Na konstataciju da je mnoge iznenadio žestokom kritikom na račun "malih autonomaša" koji traže federaciju Srbije i Vojvodine, Kostreš je rekao da je njihovo ponašanje neodgovorno.

"Na taj način se, upravo ljudima koji su najžešći protivnici autonomije Vojvodine, daju argumenti da su Vojvođani separatisti i da ne žele da žive u zajednici sa Srbijom. Pitanje autonomije mora da bude rešeno u okviru uređenja čitave države. Ne može Vojvodina separatno da se ponaša u odnosu na ostatak Srbije", kazao je on.

"Nama je svejedno kako će se autonomija zvati, mi želimo da sav prihod koji se zaradi u Vojvodini, njoj i ostane. A državu Srbiju, to jest zajedničke službe, platićemo koliko god da koštaju", rekao je Kostreš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.