Lider DS se izvinio za neostvarena obećanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider DS se izvinio za neostvarena obećanja

Pajtić je u autorskom tekstu "Nedeljniku" postavio pitanje da li danas DS ima puno pravo da menja Srbiju i odgovorio da nema, ali da ima ogromnu obavezu.

Pajtić je rekao da je svestan svih izneverenih obećanja te stranke, uz izvinjenje građanima za sve propuštene šanse i zbog toga što Srbijom danas vlada SNS.

On najavljuje i zaokret u politici DS, u kojoj EU nije imala alternativu.

"Ne možemo da pravimo evropsku Srbiju ako pre toga ne napravimo srpsku Srbiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kad Srbiju napravimo po meri naših građana i njenog srednjeg sloja, kao bolju državu, istinski odgovornu ljudima, biće to evropska Srbija. Ne može obrnuto", istakao je lider DS.

Poručuje i da nam niko spolja neće napraviti državu, da to samo "mi možemo i moramo".

Pajtić smatra da "danas Srbijom vlada čovek kojem je trebalo 20 godina da shvati da je pao Berlinski zid, a krivicu za to najvećim delom snosi DS".

"Zato se izvinjavam. Trebalo nam je četvrt veka da pređemo put od Slobodana Miloševića do Aleksandra Vučića", kazao je Pajtić i ocenio da su za tu tragediju svi odgovorni.

"Neprosvećeni apsolutizam treće Vučićeve vlade, Srbiju reformiše u korist naše štete. Tajnim, protivustavnim i nezakonitim ugovorima, direktnom pogodbom. Istovremeno, pljušte obećanja o blistavoj budućnosti i velikim ulaganjima, najave smenjuju najave. Tome se mora stati na put", poručio je Pajtić.

On ističe i da će DS građanima Srbije krajem leta predstaviti novu platformu i politiku, nove ljude i saveznike koji će dati sve od sebe da od Srbije konačno stvore pravnu, demokratsku i socijalno odgovornu državu.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.