LDP: Rehabilitacija Nedića neprihvatljiva

Izvor: Blic, 08.Feb.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Rehabilitacija Nedića neprihvatljiva

Liberalno demokratska partija osuđuje proces rehabilitacije Milana Nedića, predsednika srpske vlade u periodu nacističke okupacije, saopšteno je iz te stranke.

U toj stranci smatraju da je to nastavak nerazumne i pogubne politike revizije istorije.

"Najsnažnije podržavamo svaki skup koji za cilj ima slanje poruke državnim institucijama i celokupnoj javnosti Srbije da je rehabilitacija nacističkih kolaboranata apsolutno neprihvatljiva i da neće proći", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u saopštenju.

LDP navodi da se u zahtevu za Nedićevu rehabilitaciju tvrdi da njega treba rehabilitovati jer nije osuđen za ratni zločin, a nije osuđen jer se ubio pre zakazanog suđenja.

"Ni Hitler nije osuđen za ratne zločine, zbog sličnog razloga, što bi po tom nakaradnom principu moglo implicirati da ni on nije ratni zločinac. Liberalno demokratska partija zahteva da se ovaj zahtev za Nedićevom rehabilitacijom odbije i da se prestane sa vređanjem i ponižavanjem desetina hiljada njegovih žrtava", navedeno je u sopštenju.

Postupak pravne rehabilitacije Milana Nedića nastavljen je danas, a ispred Višeg suda u Beogradu protestovali su neokomunisti i desničari.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LDP: Rehabilitacija Nedića vređa i ponižava žrtve

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2016

Liberalno demokratska partija zatražila je da se odbije zahtev za rehabilitaciju predsednika srpske vlade u periodu nacističke okupacije Milana Nedća i usprotivila se, kako je ocenjeno, nerazumnoj reviziji istorije..."Najsnažnije podržavamo svaki skup koji za cilj ima slanje poruke državnim institucijama...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.