Kušner poziva Beograd na pomirenje sa Prištinom

Izvor: Blic, 28.Feb.2010, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kušner poziva Beograd na pomirenje sa Prištinom

Francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner doputovao je večeras u Beograd gde će sutra razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima o evropskim integracijama, unapređenju bilateralne saradnje kao i o pitanju Kosova, javlja AFP.

Kako navodi francuska agencija, francuski šef diplomatije namerava da "pozove Srbiju na pomirenje s Kosovom". U izjavi novinarima koji su ga pratili u avionu na putu za srpsku prestonicu, Kušner je kazao da Francuska "podržava članstvo Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Evropskoj uniji i pozitivan razvoj odnosa Srbije i Kosova".

Srbi ne bi trebalo da komplikuju ionako već dovoljno komplikovanu situaciju, kazao je on aludirajući na Kosovo čiju jednostrano proglašenu nezavisnost Srbija ne priznaje, i podsetio da "Evropska unija mora da se jednoglasno izjasni o članstvu Srbije". Dvadeset dve od 27 zemalja članica EU priznalo je nezavisno Kosovo, podseća AFP.

Kušner je kazao da sebe smatra "prijateljem" i Srba i Albanaca na Kosovu. Nakon Beograda, Kušner će otputovati na Kosovo, gde će se sastati sa kosovskim zvaničnicima u Prištini, a obići će i Gračanicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kušner: Za pozitivan razvoj odnosa Srbije i Kosova

Izvor: Kurir, 28.Feb.2010

BEOGRAD, 28. februar 2010. (Beta) - Francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner doputovao je večeras u Beograd gde će sutra razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima o evropskim integracijama, unapređenju bilateralne saradnje kao i o pitanju Kosova, javlja AFP. Kako navodi francuska agencija,...

Nastavak na Kurir...

Kušner poziva Beograd na pomirenje sa Prištinom

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Feb.2010

Francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner doputovao je večeras u Beograd gde će sutra razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima o evropskim integracijama, unapređenju bilateralne saradnje kao i o pitanju Kosova, javlja AFP.....Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Kušner danas sa zvaničnicima u Beogradu

Izvor: Beta, 01.Mar.2010, 09:44

BEOGRAD, 1. mart 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Francuske Bernar Kušner razgovaraće u ponedeljak u Beogradu sa najvišim srpskim zvaničnicima o evropskim integracijama, unapredjenju bilateralne saradnje kao i o pitanju Kosova...Kako je najavljeno Kušner će razgovarati sa predsednikom...

Nastavak na Beta...

Kušner: Nezavisnost je nepovratna

Izvor: B92, 01.Mar.2010

Priština -- Ministar inostranih poslova Francuske Bernar Kušner izjavio je u Prištini da je za Francusku nezavisnost Kosova nepovratna...Bernard Kušner dočekan je kao stari prijatelj od strane najviših kosovskih zvaničnika.Visoko cenjenim gostima se u Prištini omogućava da se obrate kosovskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.