Krkobabić: Tek počinjemo razgovore o koaliciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2012, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Tek počinjemo razgovore o koaliciji

BEOGRAD -

Lider PUPS-a Jovan Krkobabić izjavio je da će tek početi razgovore sa mogućim koalicionim saveznicima na narednim izborima i negirao da njegova stranka u dosadašnjim pregovorima "trguje foteljama".

On je naveo da se tek priprema za razgovore za koalicionim saveznicima ali i sa predstavnicima ostalih stranaka o programskim sličnostima koje su preduslov za stvaranje predizborne liste.

"Novi izbori su novo podvlačenje crte. Želimo potpuno otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da iznesemo šta će biti programski prioriteti PUPS za ove izbore. Kad nešto obećamo građanima mi to i ispunimo. Zato nam je važno da naše programske namere uskladimo sa potencijalnim partnerima", kazao je Krkobabić za "Novosti".

Na spekulacije da u razgovorima sa budućim partnerima nije insistirao na programu već da je tražio ministarstvo finansija, Razvojnu banku..., Krkobabić je odgovorio: "To su najobičnije izmišljotine i podmetanja. Neko se očigledno uplašio snage PUPS, pa želi da predstavi građanima da smo mi neka halapljiva grupa sa neutoljivim apetitima i da su nam najbitnije fotelje".

"Nismo ni razgovarali o koalicijama, pa nismo mogli da razgovaramo ni o funkcijama. Nikada i nikome nismo ni u šali pomenuli da želimo neke funkcije i da smatramo da nam pripadaju", naveo je on.

Govoreći o dobijanju statusa kandidata i o Kosovu, Krkobabić, koji je i potpredsednik srpske vlade, je kazao da "ako tu kandidaturu moramo da platimo odustajanjem od Rezolucije 1244 za Kosovo i Metohiju, onda na to ne pristajemo".

"Ta Rezolucija je garancija da bilo šta možemo da branimo na KiM. Odreknemo li se tog dokumenta, odrekli smo se Kosova. Moramo nastaviti da branimo poziciju da je Kosovo deo Srbije u formalno-pravnom smislu. Samo ako se odreknemo Kosova, ono je zauvek izgubljeno", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.