Krkobabić: Premijeru, da li postoji društveni konsenzuz

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Premijeru, da li postoji društveni konsenzuz

Šef poslaničke grupe PUPS Milan Krkobabić upitao je danas premijera Aleksandra Vučića da li postoji društveni konsenzus za najavljene reforme, jer je to mnogo važnije od stava vladajuće stranke, ali i opozicije prema uštedama koje treba da se ostvare u narednim godinama.

- “Postavlja se pitanje da li nam je za ovakav koncept potrebna podrška pozicije, mislim da jeste, ali da ona nije dovoljna, da li nam je potrebna podrška opozicije, takođe jeste, ali ni ona nije dovoljna. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Za ovakav krupni iskorak potreban nam je opšti društveni konsensus. Da li u ovom momentu premijer ima osećaj da u društvu postoji konsenzus - upitao je Krkobabić prilikom raspravljanja u Skupštini o rebalansu budžeta.

Krkobabić je rekao da je ovaj rebalans predigra za jednu veoma ozbiljnu igru u narednim godinama za koju svi moramo biti i više nego spremni.

On se posebno osvrnuo na javna preduzeća i rekao da bez obzira na to što ona treba da ostvaruju svoju socijalnu funkciju, mora da budu i profitabilna.

“

- Svako javno preduzeće mora da bude profitabilno, da raste, razvija se i vodi društveno odgovornu politiku” - zaključio je on.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Krkobabić: Premijeru, da li postoji društveni konsenzuz; Vučić: Reformi će biti i bez konsenzusa

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Šef poslaničke grupe PUPS Milan Krkobabić upitao je danas premijera Aleksandra Vučića da li postoji društveni konsenzus za najavljene reforme, jer je to mnogo važnije od stava vladajuće stranke, ali i opozicije prema uštedama koje treba da se ostvare u narednim godinama...- “Postavlja se pitanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.