Kritike Čedomiru Jovanoviću iz Dodikovog kabineta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritike Čedomiru Jovanoviću iz Dodikovog kabineta

BANJALUKA -

Kabinet predsednika Republike Srpske kritikovao je danas predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića zbog njegove izjave o tom bosansko-hercegovačkom entitetu.

"Insistiranjem na smišljenoj laži da je Republika Srpska nastala na genocidu, lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pokušava da pripiše kolektivnu odgovornost celom narodu koji je samo branio pravo na život, na prostorima na kojima vekovima živi", saopšteno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz kabineta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Ružno je što preko neistina o Republici Srpskoj i njenom nastanku Jovanović pokušava pridobiti ili svoje birače ili mentore. Svejedno", ukazali su u Dodikovom kabinetu.

Prema pisanju beogradskih medija, Jovanović je rekao da je "tačno da je Republika Srpska nastala na genocidu".

"Tačno je - Republika Srpska je nastala na genocidu. Na srebreničkom genocidu. Na etničkom čišćenju nezabeleženom u Evropi posle Drugog svetskog rata", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.