Komora socijalne zaštite od maja

Izvor: NaDlanu.com, 05.Mar.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komora socijalne zaštite od maja

BEOGRAD, 5. marta 2012. (Beta) - Srbija bi u maju trebalo da dobije prvu Komoru socijalne zaštite, koja će se baviti licenciranjem zaposlenih u tom sektoru i izradom etičkog kodeksa, najavljeno je u ponedeljak iz Ministarsva rada i socijlane politike.

BEOGRAD, 5. marta 2012. (Beta) - Srbija bi u maju trebalo da dobije prvu Komoru socijalne zaštite, koja će se baviti licenciranjem zaposlenih u tom sektoru i izradom etičkog kodeksa, najavljeno je u ponedeljak iz Ministarsva rada i >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << socijlane politike.Dozvole za rad izdavaće se zaposlenima u državnim institucijama i onima koji pružaju usluge socijalne zaštite u privatnim ustanovama."Licence će važiti na šest godina. Ono što će, verovatno, biti prva odluka Komore je da će svi zaposleni u socijalnoj zaštiti dobiti 'nultu licencu' i imaće obavezu da je obnove u periodu od šest godina", kazala je agenciji Beta pomoćnica ministra rada i socijlane politike Suzana Paunović.Ona je navela da će "nulte licence" omogućiti da ne bude dodatnih troškova, a i procedura će time biti pojednostavljena.Zadatak komore će, pored izdavanja, biti i oduzimanje licenci zaposlenima. Licenciranje ustanova socijalne zaštite biće posao Ministarsva rada i socilajne zaštite.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.