Kocijančič: Zabrinuti smo zbog optužbi na račun ombudsmana

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Zabrinuti smo zbog optužbi na račun ombudsmana

Maja Kocijančič, porparolka evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana, izrazila je danas zabrinutost zbog optužbi na račun zaštitnika građana Srbije Saše Jankovića.

"Zabrinuti samo zbog optužbi iz nekih krugova u Srbiji da ombudsman, koji svoje dužnosti obavlja po zakonu, ugrožava nacionalnu bezbednost”", rekla je Kocijančič u saopštenju za medije.

Portparolka je navela da ombudsman po Ustavu ima ključnu ulogu u nadgledanju vladinih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tela, uljučujući i sektor bezbednosti, kako bi se obezbedilo da sa prava građana poštuju.

“EU očekuje od svih vladinih institucija da u potpunosti sarađuju sa nezavisnim regulatornim institucijama, uključujući i ombudsmana, i da im pomažu da vrše svoje dužnosti po zakonu”, stoji u saopštenju.

“"Nastavićemo da pratimo ovu oblast u skladu sa poglavljem 23 procesa pridruživanja"”, poručila je Kocijančič.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zabrinutost zbog optužbi na račun ombudsmana

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2015

Maja Kocijančič, portparolka evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana, izrazila je danas zabrinutost zbog optužbi na račun zaštitnika građana Srbije Saše Jankovića...“Zabrinuti samo zbog optužbi iz nekih krugova u Srbiji da ombudsman, koji svoje dužnosti obavlja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.