KiM:Predati posmrtni ostaci 9 osoba

Izvor: B92, 16.Jul.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM:Predati posmrtni ostaci 9 osoba

Priština -- Posmrtni ostaci devet osoba nestalih tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. predati su predstavnicima Komisije Vlade Srbije za nestala lica, saopštila misija EU.

Euleksovi stručnjaci za sudsku medicinu i njihove kosovske kolege iz Odeljenja za sudsku medicine predali su posmrtne ostatke devet osoba koje su nestale tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine, saopštila je danas misija EU.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Posmrtni ostaci su predati predstavnicima Komisije Vlade Srbije za nestala lica. Prisutni su bili i članovi Komisije Vlade Kosova za nestala lica i Ministarstva pravde, navodi se u saopštenju.

Primopredaja je izvršena u Merdaru, Prizrenu i Vitini 5, 6. i 11. jula 2012. godine.

Od kada su se Euleksovi stručnjaci pridružili OSM-u decembra 2008. godine, porodicama su vraćeni posmrtni ostaci više od 300 osoba, navela je misija EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EULEX: Predani posmrtni ostaci devet osoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jul.2012

Tokom prošla dva tjedna,  EULEX-ovi stručnjaci za sudsku medicinu i njihove lokalne kolege iz Odjeljenja za sudsku medicinu (OSM) predali su posmrtne ostatke devet osoba koje su nestale tokom sukoba na Kosovu 1998/99. godine. Posmrtni ostaci su službeno predati predstavnicima Komisije Vlade...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Predati posmrtni ostaci devet nestalih

Izvor: RTS, 16.Jul.2012

Posmrtni ostaci devet osoba koji su nestale tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine predati predstavnicima Komisije Vlade Srbije za nestala lica. ..Euleksovi stručnjaci za sudsku medicinu i njihove kosovske kolege iz Odeljenja za sudsku medicinu (OSM) predali su posmrtne ostatke devet osoba koje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.