Kfor smanjuje snage na oko 5.000 vojnika

Izvor: S media, 29.Okt.2010, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor smanjuje snage na oko 5.000 vojnika

Komandant Kfora, general major Erhard Biler, predstaviće danas u Prištini plan NATO-a kao dela prilagodjavanja novoj strukturi Kfora, saopšteno je iz komande medjunarodnh vojni snaga na Kosovu.

U najavi predstavljanja novog koraka Kfora, nema detalja.

Prištinska štampa, medjutim, danas prenosi da će NATO ovih dana ući u takozvanu drugu fazu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << procesa transformacije i redukovanja broja svojih vojnika na Kosovu u okviru Kfora.

"Koha ditore" prenosi da je Savet NATO-a pripremio odluku na osnovu sugestija i analiza vojnih stručnjaka i samo se čeka saglasnost zemalja članica Kfora da se ova vest i zvanično objavi.

U drugoj fazi NATO će smanjiti broj medjunarodnih snaga na Kosovu na oko 5.000 vojnika.

Situacija na Kosovu osetljiva

Kfor i Euleks spremni da reaguju

Kfor: Situacija na severu krhka

Obrazloženje NATO-a za ovu odluku će biti činjenica da je na Kosovu poboljšano opšte bezbednosno stanje, da je potrebno manje vojnika koji će biti pokretljiviji i da NATO nije jedini faktor bezbednosti u Pokrajini.

"Ipak, u NATO-u kažu da će bez obzira na smanjenje Alijansa na Kosovu uvek imati onoliko vojnika koliko je neophodno da bi se obezbedilo sigurno i stabilno okruženje za sve gradjane", preneo je list.

Trenutno, Kfor na Kosovu ima oko 10.000 hiljada vojnika, a prethodno redukovanje medjunarodnih vojnika na Kosovu dogodilo se početkom ove godine, do kada je na Kosovu bilo oko 13.000 vojnika.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor se prepolovljuje na 5.000 vojnika

Izvor: Mondo, 29.Okt.2010

NATO će narednih meseci smanjiti svoje trupe na Kosovu na oko 5.000 ljudi jer "tamošnje stanje se poboljšalo", saopštio je Andreas Fog Rasmusen.

Nastavak na Mondo...

KFOR SMANJUJE SNAGE NA OKO 5.000 VOJNIKA?

Izvor: Kurir, 29.Okt.2010

PRIŠTINA - Komandant Kfora, general major Erhard Biler (levo), predstaviće u Prištini plan NATO kao deo prilagođavanja novoj strukturi Kfora, saopšteno je iz komande međunarodnh vojni snaga na Kosovu. U najavi predstavljanja novog koraka Kfora, nema detalja...Prištinska štampa, međutim, prenosi...

Nastavak na Kurir...

Kfor se smanjuje na 5.000 vojnika

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2010

Komandant Kfora, general major Erhard Biler, predstaviće danas u Prištini plan NATO-a kao dela prilagođavanja novoj strukturi Kfora, saopšteno je iz komande međunarodnh vojni snaga na Kosovu i Metohiji...U najavi predstavljanja novog koraka Kfora, nema detalja...Prištinska štampa, međutim, danas...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.