Jovanović kritikovao Tadića

Izvor: S media, 06.Nov.2011, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović kritikovao Tadića

Zbog nepotpisivanja proglasa "Preokret" lider LDP-a Čedomir Jovanović kritikovao je predsedika Tadića. Jovonović poručuje Tadiću da predlog ne predstavlja sumnju u patriotizam.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kritikovao je danas odbijanje predsednika Srbije Borisa Tadića da potpiše proglas "Preokret" koji podrazumeva promenu kosovske politike i nastavak evropskih

integracija.

"Tadić ozbiljno greši >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ako razuman predlog Preokreta proglašava ekstremizmom i sumnja u naš patriotizam", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića dostavljenoj medijima.

Predsednik LDP-a pozvao je juče Tadića da potpiše proglas "Preokret", što je predsednik Srbije sinoć odbio pošto se ne slaže sa politikom odustajanja od legitimnih državnih i nacionalnih interesa.

U izjavi lidera LDP-a navodi se da Srbija nema vremena "za gubljenje", a da se potpisnici deklaracije Preokret, "najhrabriji predstavnici civilnog društva, nesporni autoriteti našeg intelektualnog, umetničkog, medijskog i javnog života".

SPO i LDP: Vlada povlađuje antievropskoj histeriji

Jovanović: Tadiću, opozovi Srbe sa barikada!

"Mi se svojim jasnim stavom suprotstavljamo političkoj hipnozi kojom se umanjuje stvarni značaj Evrope za Srbiju. Zato ujedinjujemo sve koji su za Srbiju u Evropi i odbijamo da se povlačimo pred antievropskim uzurpatorima naše budućnosti", naglasio je Jovanović.

Lider LDP-a je ukazao da "ništa od Srba i Srbije na Kosovu neće ostati" ako Srbija 9. decembra ne dobije status kandidata za članstvou EU i ocenio da "oduzimati evropsku budućnost Srbije znači gurati je u samoizolaciju".

Jovanović je podsetio na tešku socijalnu situaciju u zemlji - siromaštvo, nezaposlenost, mala primanja, niske investicije, loš obrazovni sistem i odlazak mladih i ocenio da se to ne može ublažiti "zabludama o Kosovu".

Lider LDP-a je dodao da potpisnici Preokreta žele zemlju "promenjenih prioriteta, zemlji slobodnih gradjana koja je konačno pronašla mir sa sobom i susedima, društvu kojim vladaju pravo i efikasne institucije, zajednici koja ceni i podstiče znanje, rad i uspeh, razvija konkurenciju i otvara ekonomiju, modernizuje sve zaostalo".

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović kritikuje Tadića , napisano: 06.Nov.2011, 13:42h , ažurirano: 06.Nov.2011, 13:42h

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2011

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da predsednik Srbije Boris Tadić greši ukoliko programski dokument "Preokret", koji su predstavili LDP i Srpski pokret obnove, proglašava ekstremizmom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ŠEF VEĆINE U BUNDESTAGU: NE TRAŽIMO DA PRIZNATE KIM!

Izvor: Kurir, 07.Nov.2011, 08:32

Kancelarka Angela Merkel ni na koji način nije tražila od predsednika Borisa Tadića da prizna Kosovo. Od Srbije nikad nećemo zahtevati nešto što ona ne može da uradi. Umemo da čitamo srpski Ustav i znamo koliko je ovaj proces bolan za vas - rekao je ....BEOGRAD - Ne brinite...Kancelarka Angela...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.