Izvor: S media, 30.Avg.2012, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremićevi savetnici Primakov i Moratinos

Savetnici predsedavajućeg Generalnom skupšstinom Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića biće bivši ruski premijer Jevgenij Primakov i nekadašnji ministar spoljnih poslova Španije Migel Anhel Moratinos, piše današnji "Blic".

Oni će narednih godinu dana, kako navodi list, taj posao raditi bez finansijske naknade.

"Blic" saznaje da će Jeremić kao predsedavajući GS UN mesečno zarađivati 8.066 dolara i da se do te cifre došlo tako što je uzeta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u obzir plata ambasadora Srbije u SAD, koji zarađuje oko 6.300 dolara, pa se na tu sumu dodalo 20 odsto.

Osim Primakova i Moratinosa, savetnici predsedavajućeg GS UN biće i bivša predsednica i ministarka spoljnih poslova Švajcarske Mišelin Kalmi Rej, zatim Indonežanin Hasan Vijaruda i Čileanac Migel Insulza, aktuelni generalni sekretar Organizacije američkih država.

"Razmišlja se o daljem proširenju savetničkog tima, a Jeremić pregovara sa veoma uticajnim ljudima iz SAD, Kine i jedne afričke zemlje, ali zasad ne želi da otkriva imena", rekao je neimenovani izvor za "Blic".

Pored ove petorke i savetnika iz Srbije, uz predsedavajućeg će biti i veliki tim mladih diplomata koji su već radili pri UN. Svi oni biće na platnom spisku svojih vlada.

Jeremić preuzima predsedavanje 15. septembra, a dan kasnije počinje da vodi Generalnu skupštinu.

(Tanjug)

Foto: DS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.