Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Status kandidata nam je otvorio vrata

BRISEL -

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je uoči večerašnjeg susreta sa šefovima diplomatija zemalja članica Evropske unije i zemalja kandidata da očekuje da će Srbija dati supstancijalni doprinos diskusijama unutar EU.

"Sticanje statusa kandidata za pridruživanje nam je otvorilo vrata da doprinesemo diskusiji i steknemo uvid u formiranje mišljenja o važnim spoljnopolitičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pitanjima", izjavio je Jeremić novinarima po dolasku u Brisel.

On će večeras prvi put prisustvovati radnoj večeri šefova diplomatija članica EU i zemalja kandidata uoči sutrašnjeg ministarskog sastanka.

"Razgovaraćemo pre svega o situaciji o Pakistanu, Avganistanu i događajima u arapskom svetu", rekao je Jeremić i dodao da očekuje da će Srbija dati "supstancijalan doprinos" diskusiji o tim pitanjima.

"Od sada ćemo prisustvovati i svim drugim sastancima u Briselu", rekao je Jeremić, ističući da je to nova prilika, ali i odgovornost za srpsku diplomatiju.

"Važno je što sada imamo prostor da iznesemo svoje mišljenje, ali i da vidimo kako se formira vizija, kako drugi razgovaraju i donose odluke", istakao je on.

Jeremić će večeras posebno razgovarati sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton, a sutra će imati niz bilateralnih susreta sa ministrima iz EU i zemalja koji su kandidati za pridruživanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Srbija u prilici da iznese mišljenje

Izvor: Mondo, 22.Mar.2012

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je uoči večerašnjeg susreta sa šefovima dipomatija zemalja članica EU i zemalja kandidata da očekuje da će Srbija dati supstancijalni doprinos diskusijama unutar EU.

Nastavak na Mondo...

Srpski doprinos diskusijama u EU

Izvor: RTS, 22.Mar.2012

Srbija će dati veliki dorpinos diskusijama unutar Evropske unije, rekao šef sprske diplomatije Vik Jeremić, koji večeras prvi put prisustvuje radnoj večeri šefova diplomatija članica EU i zemalja kandidata...Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je uoči večerašnjeg susreta sa...

Nastavak na RTS...

Jeremić u Briselu sa ministrima EU

Izvor: B92, 23.Mar.2012, 10:10

Brisel -- Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić nastavlja posetu Briselu i danas će imati niz susreta sa ministrima iz EU i zemalja koje su kandidati za pridruživanje...Kako se očekuje, Jeremić će razgovarati sa šefovima diplomatije Malte, Italije, Letonije, Bugarske i Španije, kao i sa ministrima...

Nastavak na B92...

Jeremić u Briselu sa ministrima EU

Izvor: S media, 23.Mar.2012

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić nastavlja posetu Briselu i danas će imati niz susreta sa ministrima iz EU i zemalja koje su kandidati za pridruživanje...Jeremić: Red je podržati susede..Pusić:Status kandidata doneće dobro Srbiji i regionu..Vuk Jeremić na večeri u Briselu..Kako se očekuje,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.