Jeremić: Ne ponavljati pogrešnu politiku

Izvor: S media, 24.Mar.2011, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ne ponavljati pogrešnu politiku

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić upozorio je danas, povodom 12. godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije, da Srbija više nikada ne sme dozvoliti da pogrešna politika ugrozi bezbednost gradjana.

"Godišnjica bombardovanja ostaće zabeležena kao vrhunac tragedije za zemlju i narod u kontekstu svega onoga što se dešavalo tokom '90-ih godina. Taj period će nas uvek podsećati na to kakve mogu biti posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << katastrofalne politike", rekao je Jeremić televiziji Pink i dodao da Srbija više nikada ne sme sebe dovesti u takvu situaciju.

Ministar je naveo i da to ne znači da Srbija ne treba da se bori za svoje interese, ali da ne sme ponavljati greške koje su počinjene tokom '90-ih.

Jeremić: Rusija će se založiti za istragu

Na današnji dan pre 12 godina počeli su vazdušni napadi NATO-a, koji su trajali 78 dana i u njima je, prema procenama različitih izvora, poginulo izmedju 1.200 i 2.500 ljudi.

Na pitanje o odluci Srbije da ne prisustvuje medjunarodnoj konferenciji u Baltimoru na kojoj učestvuju zemlje Balkana i SAD, Jeremić je rekao da je Srbija pokušala da pronadje kompromisno rešenje za učešće na tom skupu, ali da američka strana to nije prihvatila.

"Nudili smo razna rešenja, ali je američka strana insistirala na tome da piše da je Kosovo država. To za nas nije prihvatljivo", rekao je on.

Na Kosovu obeležavanje NATO bombardovanja

Upitan o situaciji u Libiji, gde traju sukobi snaga lojalnih Moameru Gadafiju i pobunjenika uporedo sa vazdušnom intervencijom zapadnih zemalja, Jeremić je rekao da se Srbija zalaže za prestanak sukoba i rešenje političkih problema mirnim putem, ali i da poštuje sve odluke Saveta bezbednosti.

"Moraju se prekinuti ratna dejstva. To nije način da se reše politička pitanja već se problem produžava i na sledeću generaciju", rekao je Jeremić.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Ne ponavljati pogrešnu politiku

Izvor: Blic, 24.Mar.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić upozorio je danas, povodom 12. godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije, da Srbija više nikada ne sme dozvoliti da pogrešna politika ugrozi bezbednost građana..."Godišnjica bombardovanja ostaće zabeležena kao vrhunac tragedije za zemlju i narod...

Nastavak na Blic...

Jeremić o 1999: Da se ne ponovi

Izvor: B92, 24.Mar.2011

Beograd -- Ministar Jeremić je izjavio, povodom 12. godišnjice NATO bombardovanja, da se više nikada ne sme dozvoliti da pogrešna politika ugrozi bezbednost građana...Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić ocenio je da će nas period bombardovanja uvek podsećati na to kakve mogu biti posledice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.