Jeremić: Nadamo se zvaničnom statusu kandidata za EU 2011.

Izvor: Studio B, 26.Okt.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Nadamo se zvaničnom statusu kandidata za EU 2011.

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izrazio je danas nadu da će 2011. biti godina kada će Srbija zvanično dobiti status kandidata za članstvo u EU

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izrazio je danas nadu da će 2011. biti godina kada će Srbija zvanično dobiti status kandidata za članstvo u EU i istakao da je članstvo u Uniji "centralni strateški prioritet Srbije".

U obraćanju novinarima posle razgovora sa češkim ministrom spoljnih poslova Karelom Švarcenbergom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Jeremić je rekao da će Srbija učiniti sve da period do dobijanja statusa kandidata bude najkraći mogući.

On je rekao da je Češka jedan od najglasnijih podržavalaca Srbije i zemalja zapadnog Balkana na putu ka EU.

"Pred nama je složen period u kojem će biti mnogo posla i u kojem ćemo morati da pokažemo ozbiljnost, kapacitet i rešenost da istrajemo ka Evropskoj uniji," rekao je Jeremić.

Šef češke diplomatije je istakao da je juče bio važan dan "za Evropu i Srbiju" i da jučerašnje prosleđivanje kandidature Evropskoj komisiji pokazuje da Srbija ima mnogo prijatelja u Evropi.

On je rekao da je Srbiji otvoren put ka Evropskoj uniji.

Švarcenberg je kazao da Kosovo nije uslov koji je postavljen Srbiji na putu ka EU ali je istakao da je potrebno ostvariti konkretnu zdravu saradnju u regionu zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić i Švarcenberg: Važna odluka

Izvor: B92, 26.Okt.2010

Beograd -- Ministri spoljnih poslova Srbije i Češke ocenili da je u Luksemburgu postignuta važna odluka na putu Srbije ka EU... Vuk Jeremić i Karel Švarcenberg sastali su se danas u Beogradu, a napredak Srbije na putu ka EU smatraju velikim zajedničkim uspehom...Podsetimo, na zasedanju Saveta za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.