Jagland: Pomoć SE evrointegracijama Srbije

Izvor: Blic, 12.Mar.2012, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagland: Pomoć SE evrointegracijama Srbije

Generalni sekretar Saveta Evrope (SE) Torbjorn Jagland će sa zvaničnicima u Beogradu danas razgovarati o tome kako SE može pomoći Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU).

U tom smislu, veoma je važno fokusirati se na reforme, posebno u pravosuđu i borbu protiv korupcije, rekao je Jagland agenciji Fonet, uoči razgovora sa najvišim zvaničnicima Srbije.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najavio i da će tema njegovih razgovora biti kako da SE pomogne u procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Govoreći o Kosovu, Jagland je istakao da će fokus biti pitanje očuvanja i zaštite kulturne baštine i kako da SE dalje razvije važne instrumnete za monitoring na Kosovu.

On je rekao da će tema razgovora biti i izveštaj o različitostima "Živeti zajedno" grupe uglednih ličnosti koju je angažovao SE.

Jagland će u Skupštini Srbije prisustvovati predstavljanju tog izveštaja, čiji je jedan od autora predsednica beogradskog Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht.

Povezane vesti: Generalni sekretar SE sutra u Beogradu Sekretar Saveta Evrope u Beogradu 12. marta Savet Evrope: Tadić da objasni zašto nije održana Parada ponosa Dejanovićeva pozvala Martija na skupštinu OEBS-a Samardžić Marković: Kandidatura i datum pregovora sa EU do kraja godine
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jagland: Pomoć evrointegracijama Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2012

BEOGRAD -..Generalni sekretar Saveta Evrope (SE) Torbjorn Jagland izjavio je FoNetu da će sa zvaničnicima u Beogradu danas razgovarati o tome kako SE može pomoći Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU)...U tom smislu, veoma je važno fokusirati se na reforme, posebno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Neophodan nastavak reformi

Izvor: RTS, 12.Mar.2012

Srbija je pred izazovom da nastavi uspešan proces reformi, posle dodeljivanja statusa kadidata za članstvo u EU, saglasili se predsednik Boris Tadić i generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland. ..Predsednik Srbije Boris Tadić i generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland saglasili su...

Nastavak na RTS...

Jagland: Pomoć na putu ka EU

Izvor: VOA, 12.Mar.2012

Savet Evrope može da pomogne Srbiji na putu kao EU, kao i u dijalogu sa Prištinom, poručio generalni sekretar tokom posete Beogradu

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.