Izbori 2012: Do deset sati glasalo 10,98 odsto birača, najveći odziv u Vojvodini

Izvor: Blic, 06.Maj.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori 2012: Do deset sati glasalo 10,98 odsto birača, najveći odziv u Vojvodini

Građani Srbije danas će se na biralištima izjašnjavati o novom šefu države, budućim sazivima republičkog i lokalnih parlamenata, a građani Vojvodine i o novom sazivu pokrajinskog parlamenta. Do 10 časova je glasalo 10,98 odsto birača, a izlaznost je najveća u Vojvodini - 11,11%. Glasanje protiče bez većih nepravilnosti, a u Novom Sadu su zabeležena dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << incidenta, kada je jedan član biračkog odbora razbio glasačku kutiju, zbog čega je morala da interveniše policija, a jedan građanin je priveden jer je nudio novac biračima.

12:46 - Srpskih povratnika nema na spisku u Lapljem Selu

Oko 20 srpskih povratnika na Kosovo i Metohiju iz sela Babljak, Talinovce i Srpski Babuš, u opštini Uroševac, nisu danas mogli da glasaju u Lapljem Selu u opštini Gračanica, jer nisu bili upisani u birački spisak.

Srbi su organizovano došli na glasanje prema prethodnom dogovoru sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), ali im je na glasačkom mestu u Lapljem Selu rečeno da niko od njih nije upisan u birački spisak.

12:30 - Đukić-Dejanović glasala u Kragujevcu

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić- Dejanović glasala je u 10 sati u Kragujevcu.

Đukić-Dejanović, koja obavlja i dužnost predsednika Republike, glasala je na biračkom mestu 49 u dečijoj ustanovi "Nada Naumović", a na glasanje je došla sama.

12:24 - OEBS: Otvorena sva predviđena mesta na Kosovu

Svih 90 OEBS-ovih biračkih mesta na Kosovu otvoreno je jutros do 8:15 časova, saopšteno je iz te Misije.

- Čast mi je da vas obavestim da je svih 90 biračkih mesta na 28 lokacija otvoreno jutros - rekao je šef Misije OEBS na Kosovu ambasador Verner Almhofer.

- Bilo je malih kašnjenja tehničke prirode na nekoliko lokacija ali to je sada rešeno - dodao je on.

12:22 - Jadranka Šešelj glasala u Batajnici

Kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije Jadranka Šešelj glasala je danas u podne na biračkom mestu 96 u Osnovnoj školi "Svetislav Golubović" u Batajnici, u opštini Zemun.

Jadranka Šešelj došla je na biračko mesto u pratnji sina Aleksandra.

12:20 - Glasala Ruzica Đinđić

Ružica Đinđić glasala je danas u podne na biralištu u Mesnoj zajednici "4. juli" u beogradskom naselju Dedinje.

Ružica Đinđić koja je druga na listi "Izbor za bolju Srbiju", na glasanje je došla sama.

12:19 - Velimir Ilić glasao u Čačku

Lider Nove Srbije Velimir Ilić je glasao danas u 9.00 časova na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u čačanskom naselju Atenica.

12:17 - Đilas glasao na Vračaru

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas glasao je danas oko podne u Osnovnoj školi "Jovan Miodragović" u beogradskoj opštini Vračar.

Djilas je na glasanje došao sa suprugom.

12:02 - Nudio 2.500 dinara da glasaju za jednu stranku

Kako javlja dopisnik "Blica" iz Novog Sada, kod izbornog mesta na Gradskom groblju, gde glasaju stanovnici Sajlova, privedena jedna muška osoba koja je nudila novac za glasanje za jednu političku stranku.

Opširnije pročitajte u posebnom tekstu.

11:55 - U Beogradu do 10 sati glasalo 10,59 odsto birača

Na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda do 10 sati glasalo je 10,59 odsto birača. Gradska izborna komisija saopštila je da nije bilo nepravilnosti.

11:50 - Stranke šalju građanima SMS-ove da glasaju za njih

Više čitalaca "Blica" javilo se s pritužbom da su danas dobijali SMS-ove od nekoliko stranaka, koje su ih pozivale da glasaju za njih, iako nisu članovi ni simpatizeri tih stranaka.

11:37 - Koštunica glasao na Starom gradu

Predsednički kandidat i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica glasao je danas na biračkom mestu 42, u prostorijama Svetosavske omladinske zajednice, u opštini Stari grad.

Koštunica je glasao nešto posle 11 sati u pratnji supruge Zorice.

NS Nedelja, 06. 05. 2012. 10:45

Neregistrovan Korisnik

Izgleda da su ovi nasi clanovi birackog odbora ozbiljno shvatili da nije novosadski zuriti. :)

11:31 - Glasao Mlađan Dinkić

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić glasao je u 11.00 u bloku 11C u Novom Beogradu na biračkom mestu broj 58 u osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi".

Dinkić je na glasanje došao sa suprugom Tanjom.

11:30 - Glasao ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić

Kandidat za poslanika u Skupštini Srbije na listi "Izbor za bolji život- Boris Tadić", Vuk Jeremić glasao je danas oko 11.15 u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Beogradu.

Jeremić koji je i ministar spoljnih poslova Srbije glasalo je u društvu supruge Nataše.

11:29 - Cvetković glasao u Zemunu

Premijer Srbije Mirko Cvetković glasao je danas nešto posle 11.00 sati na biralištu u Osnovnoj školi "Sutjeska" u Zemunu. Cvetković je na glasanje došao sam.

Povezane vesti: Proglašena 14. izborna lista u Vojvodini Goati: Tri stranke dovoljne za vladu Najpotpuniji i najbrži vodič kroz izbore na sajtu Blic.rs, uz izborni politički kompas Studentski funkcioneri na stranačkim listama Stranke i dalje ne računaju na žene
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PIK: Odziv birača u Vojvodini viši nego na prošlim izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2012

Na biračka mesta u Vojvodini do 9.30 sati glasalo je 9,4 odsto birača, što je za oko dva odsto veći odziv nego na izborima pre četiri godine, rečeno je danas agenciji Beta u Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK).  Najveći odziv birača zabeležen je u Žitištu 14,22 odsto, a najmanji u Bačkoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Novi Sad: Nudio 2.500 dinara da glasaju za jednu stranku

Izvor: Blic, 06.Maj.2012

Do 11 časova u Novom Sadu je glasalo malo više od 10 posto građana od 312.723 koliko ih ima pravo glasa. U Novom Sadu ima 196 biračkih mesta i u Gradskoj izbornoj komisiji navode da je bilo manjeg kašnjenja prilikom otvaranja nekoliko biračkih mesta. Zabeležena su i dva incidenta i to odmah prilikom...

Nastavak na Blic...

Završeni izbori u Srbiji

Izvor: Akter, 06.Maj.2012

Građani Srbije danas su, od 7 do 20 časova, birali predsednika države, poslabike republičkog parlamenta, a održani su i lokalni izbori

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.