Izbori 2012

Izvor: Kurir, 16.Apr.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori 2012

Političari odgovaraju na Kurirovo pitanje dana

Ima li šanse da Albanci opet izazovu incidente na Kosovu?

Dejan Radenković,

Svaki eventualni incident koji bi Albanci izazvali u bilo kom delu Kosova i Metohije ide na račun međunarodnih misija koje upravljaju južnom pokrajinom. Po Rezoluciji 1244 Kosovo i Metohija su pod protektoratom.

Božidar Delić

Incidenti su mogući svakog trenutka. Srbi na Kosovu moraju biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na oprezu, neka ne očekuju mnogo od Beograda. Bez obzira na to što Ivica Dačić poručuje da se moraju poštovati crvene linije i da će se odgovoriti istom merom, neka ne računaju na pomoć srpske policije i srpske vojske.

Slobodan Samardžić

- To je sekundarno pitanje. Primarno pitanje je da li će naša vlada poštovati Ustav i održati lokalne izbore na Kosovu. To je kao da me pitate da li će biti nereda u opštini Stari grad. Bitno je da bude izbora.

Stojanka Petković

Mogu da pokušavaju, i verujem da će i pokušavati da vrše nasilje i presiju, jer ih iritira organizovanje izbora na prostoru KiM, ali im to nikako, kao ni nama, ne ide u korist. Samo političkom voljom i politikom dijaloga možemo da uspostavimo mir i stabilnost.

Srđan Milivojević

Kao članu Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, na meni je da učinim sve što je u mojoj moći da do incidenata ne dođe. Teško je procenjivati da li će biti nereda na Kosovu. Verujemo da neće, a da imam bilo kakvu informaciju o eventualnim neredima, odmah bih alarmirao nadležne.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.