Istraga protiv vozača poginule Borke Vučić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv vozača poginule Borke Vučić

BEOGRAD - Funkcionerka Socijalističke partije Srbije, Borka Vučić, koja je u subotu nastradala u saobraćajnoj nesreći kod Lapova, sahranjena je na Novom groblju u Beogradu. Opelo je služio vladika Lavrentije, a u ime prijatelja od Borke Vučić oprostio se advokat Toma Fila.

Osim članova porodice sahrani su prisustvovali i rukovodioci i brojni članovi SPS-a. Na komemorativnom skupu u sedištu te stranke u Beogradu, predsednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da je Borka Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bila najpoznatija srpska bankarka i finansijski ekspert.

Njen rad ostavio je neizbrisiv trag u svim državnim institucijama, kazao je Dačić.

Komemoraciji su prisustvovali i predstavnici više stranaka, diplomatskog kora i verskih zajednica, a telegrame saučešća uputili su lideri LDP-a i Lige socijaldemokrata Vojvodine Čedomir Jovanović i Nenad Čanak.

Funkcionerka SPS-a Mirjana Blagojević kremirana je na Novom groblju u Beogradu.

Istraga protiv vozača

Dejan Blagojević (27), koji je vozio automobil kada se desila saobraćajna nesreća u kojoj su poginule Borka Vučić i Mirjana Blagojević, saslušan je danas u sudu u Batočini.

Nakon saslušanja istražni sudija Opštinskog suda u Batočini je doneo rešenje o pokretanju istrage protiv njega

Na sahrani Jelašić, Kertes, Milutinović

Pored članova porodice sahrani su prisustvovali zamenik predsednika vlade i predsednik SPS Ivica Dačić, potpredsednik vlade i lider PUPS Jovan Krkobabić, guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić, funkcioner socijalista i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, bivši predsednik Srbije Milan Milutinović, bivši funkcioneri socijalista Mihalj Kertes, Živadin Jovanović, Milutin Bojić i drugi.

zbog sumnje da je odgovoran za ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju. Borka Vučić i Mirjana Blagojević poginule su u subotu u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, između Markovca i Lapova.

Blagojević je davao iskaz od 11.15 do 12 sati, a saslušanju je prisustvovao i njegov advokat Milan Vujin iz Beograda, kao i opštinski javni tužilac u Batočini, koji je podneo zahtev za sprovođenje istrage.

Predsednik Opštinskog suda u Batočini Miroslav Lepojević, koji je u svojstvu istražnog sudije saslušao Blagojevića, nije želeo da navodi detalje sa saslušanja.

Ranije danas u sedištu SPS održan je komemorativni skup povodom smrti Vučić i njene saradnice Mirjane Blagojević, kojoj su uz članove porodice i najviše rukovdostvo SPS-a, prisustvovali i predstavnici više stranaka, diplomatskog kora i verskih zajednica.

Vučić i Blagojević poginule su 1. avgusta u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš kod Lapova, a dve osobe koje su bile u automobilu sa njima su povređene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saslušanje vozača Borke Vučić najverovatnije sutra

Izvor: TV Avala, 03.Avg.2009, 16:15

Vozač automobila u kojem je poginula funkcionerka SPS-a Borka Vučić najverovatnije će biti saslušan sutra, jer to danas nije bilo moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja, izjavio je predsednik Opštinskog suda u Batočini Miroslav Lepojević.

Nastavak na TV Avala...

Krivična prijava protiv vozača „škode“

Izvor: Blic, 04.Avg.2009

Kragujevac - Policija je podnela krivi­čnu prijavu protiv Dejana Blagojevića (27), koji vozio „škodu fabiju” u kojoj su u subotu na autoputu kod Lapova poginule Borka Vučić, funkcionerka SPS-a, i Mirjana Blagojević, advokatica i potpredsednica beogradskog odbora SPS-a. Blagojević...

Nastavak na Blic...

Priveden vozač Borke Vučić

Izvor: S media, 04.Avg.2009

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu lišili slobode i uz krivičnu prijavu priveli Dejana Blagojevića (27) istražnom sudiji Opštinskog suda u Batočini zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule Borka Vučić (83) i Mirjana Blagojević (64). ..Ministarstvo unutrašnjih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.