Homen: Najbolje rešenje medjusobno povlačenje tužbi

Izvor: S media, 03.Nov.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Najbolje rešenje medjusobno povlačenje tužbi

- Najbolje rešenje za odnose Srbije i Hrvatske je povlačenje međusobnih tužbi - rekao Solobodan Homen.

Vlada Srbije smatra da je za medjusobne odnose Srbije i Hrvatske najbolje rešenje medjusobno povlačenje tužbi za genocid, kazao je danas državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen.

Josipović: Moramo gledati u budućnost

Buzek: Hrvatska da poboljša odnose sa Srbijom

Dopunjena tužba protiv Hrvatske
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Za to je neophodno da postoji politička volja sa obe strane. Mi ćemo istrajati i dalje, smatramo i dalje da je povlačenje tužbi najbolje rešenje", kazao je Homen na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Upitan kakvi će biti konkretni koraci Vlade Srbije, Homen je izjavio da će o tome odlučiti Vladin tim koji se time bavi i da u ovom trenutku ne bi trebalo licitirati kakva će biti konačna odluka.

"Čvrsto stojimo na stavu da je najbolje da se tužbe medjusobno povuku, ali u slučaju da to toga ne dodje i da ne postoji spremnost hrvatske strane, Srbija će braniti svoje interese", kazao je Homen.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Homen: Najbolje rešenje međusobno povlačenje tužbi

Izvor: EMportal, 03.Nov.2011

Vlada Srbije smatra da je za međusobne odnose Srbije i Hrvatske najbolje rešenje međusobno povlačenje tužbi za genocid, kazao je danas državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen.

Nastavak na EMportal...

HOMEN: NAJBOLJE REŠENJE MEĐUSOBNO POVLAČENJE TUŽBI

Izvor: Kurir, 03.Nov.2011

HAG - Jaki argumenti...Srbija će u petak podneti Međunarodnom sudu pravde (MSP) dopunske argumente za kontratužbu protiv Hrvatske u sporu koji dve države vode pred ovim sudom...Srbija će se pozvati na presudu Haškog tribunala protiv hrvatskog generala Ante Gotovine zbog progona srpskog stanovništva...

Nastavak na Kurir...

Homen: Najbolje da Srbija i Hrvatska međusobno povuku tužbe

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2011

Vlada Srbije smatra da je za međusobne odnose Srbije i Hrvatske najbolje rešenje međusobno povlačenje tužbi za genocid, rekao je u četvrtak državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen..."Za to je neophodno da postoji politička volja sa obe strane. Mi ćemo istrajati i dalje,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Homen: Povući međusobne tužbe za genocid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2011

BEOGRAD -..Koordinator Vlade Srbije za saradnju sa medijima Slobodan Homen izjavio je danas da bi najbolje bilo da se međusobne tužbe Srbije i Hrvatske za genocid povuku, ali da će ukoliko se to ne dogodi Srbija braniti svoje interese...On je na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Privatne firme izvršavaju sudske odluke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2011, 04:11

BEOGRAD -..Ministarstvo pravde Srbije danas će objaviti oglas za polaganje stručnog ispita za privatne izvršitelje, koji će kandidati polagati u decembru...Oglas će biti objavljen u "Službenom glasniku Srbije" i on predstavlja prvi korak ka uvođenju nove pravosudne profesije koja je predviđena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.