Hilari Klinton čestitala Dan državnosti narodu Srbije

Izvor: Blic, 15.Feb.2011, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton čestitala Dan državnosti narodu Srbije

Američki državni sekretar Hilari Klinton čestitala je narodu Srbije praznik državnosti i istakla podršku SAD njegovim naporima ka evropskim integracijama.

- U ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD, čestitam narodu Srbije nacionalni praznik - 15. februar", navodi se u čestitki Hilari Klinton.

Prema njenim rečima, Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastavlja da čini značajne korake ka integracijama u EU, i SAD snažno podržavaju taj napor.

- Dok proslavljate nacionalni praznik, znajte da Sjedinjene Države stoje uz vas kao partner i prijatelj. Iščekujem da nastavimo da zajedno radimo na izgradnji svetlije budućnosti - navodi se u čestitki Hilari Klinton povodom 15. februara - Dana državnosti Srbije.

Ona je podsetila da je tokom posjete Srbiji u oktobru prošle godine, u susretima sa liderima civilnog društva, političkim liderima, novinarima i aktivistima, imala prilike da se iz prve ruke uvjeri u ogromne potencijale Srbije.

Kao konstruktivan susjed i partner, Srbija, kaže Klintonova, ima mnogo da doprinese zapadnom Balkanu i Evropi u cjelini.

Ona je navela da se partnerstvo SAD i Srbije zasniva na uzajamnom poštovanju i da je izgrađeno na više od 100 godina odnosa između naroda i vlada.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hilari Klinton čestitala "Dan državnosti"

Izvor: S media, 15.Feb.2011

Američki državni sekretar Hilari Klinton čestitala je narodu Srbije praznik državnosti i istakla podršku SAD njegovim naporima ka evropskim integracijama...U ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD, čestitam narodu Srbije nacionalni praznik - 15. februar", navodi se u čestitki Hilari Klinton...Prema...

Nastavak na S media...

SAD: Čestitka za Dan državnosti, podrška na putu ka EU

Izvor: SrbijaNet.rs, 15.Feb.2011

Američki državni sekretar Hilari Klinton čestitala je narodu Srbije praznik državnosti i istakla podršku SAD njegovim naporima ka evropskim integracijama. U ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD, čestitam narodu Srbije dok proslavlja svoj nacionalni praznik 15.februar, navodi se u čestitki

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Hilari Klinton čestitala narodu Srbije

Izvor: Šumadija Press, 15.Feb.2011

Američka državna sekretarka Hilari Klinton (Hillary Clinton) čestitala je narodu Srbije praznik državnosti i istakla podršku SAD njegovim naporima ka evropskim integracijama.

Nastavak na Šumadija Press...

Klinton čestitala Dan državnosti Srbije

Izvor: VOA, 15.Feb.2011

SAD snažno podržavaju napore Srbije da se pridruži Evropskoj uniji, navodi se u čestitki državne sekretarke.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.