Haški tribunal pušta Haradinaja

Izvor: Kurir, 09.Maj.2012, 04:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal pušta Haradinaja

Prištinska Televizija KTV javila je i da Haradinaj treba da se vrati u Prištinu krajem ove ili početkom sledeće nedelje

PRIŠTINA - Haški tribunal odlučio je da na privremenu slobodu pusti haškog optuženika Ramuša Haradinaja, javili su prištinski mediji.

Lideru Alijanse za budućnost Kosova Haradinaju, optuženom za ratne zločine na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine, prvostepenom presudom biće omogućeno da na slobodi dočeka okončanje ponovljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << postupka protiv njega, navodi Televizija KTV. Mediji se pozivaju na neimenovane izvore u Haškom tribunalu i ističu da se Tužilaštvo tribunala nije žalilo na prvostepenu presudu Haradinaju.

Prištinska Televizija KTV javila je i da Haradinaj treba da se vrati u Prištinu krajem ove ili početkom sledeće sedmice.

Očekuje se da će se završna sednica sudskog procesa protiv Haradinaja održati 25. i 26. juna.

Haradinaj je u prvom suđenju pred Haškim tribunalom u aprilu 2008. godine oslobođen optužbi za ratne zločine u aprilu 2008. Haški tribunal je u julu 2010. odlučio da delimično ponovi suđenje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.