Grubješić: URS neće u vladu koja vodi staru politiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: URS neće u vladu koja vodi staru politiku

BEOGRAD -

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) neće biti deo nove vlade ukoliko ne prepoznaju volju da se vodi drugačija politika od ove koja je vođena u poslednje četiri godine, izjavila je u intervjuu za "Blic" član Predsedništva URS Suzana Grubješić.

"Naši prioriteti su: decentralizacija, departizacija, poreska reforma, podrška malim i srednjim preduzećima, nova agrarna politika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mala efikasna vlada od najviše 15 članova", kaže Grubješićeva.

Ona je dodala da je URS i u vladi i u parlamentu ostao da bi se obavili svi poslovi oko dobijanja statusa kandidata "i da ne bismo bili optuženi da zaustavljamo Srbiju na njenom evropskom putu".

Prema njenim rečima, drugi razlog ostanka je da se dovrši zajednički projekat sa 'Fijatom', u kome je lider URS Mlađan Dinkić sa svojim timom "učestvovao od početka do kraja".

Na pitanje da li će ponovo praviti postizbornu koaliciju sa Demokratskom strankom, Grubješićeva je rekla: "DS je bila i ostala naš partner, ali trenutno ne razmišljamo ni o kakvim postizbornim koalicijama, već o postizanju što boljeg rezultata".

Na molbu da komentariše istraživanja koja kažu da URS neće preći cenzus, ona je rekla da je to "deo psihološkog rata i nečije želje da URS ostane ispod cenzusa".

"Ali, kao što obično biva, želje su jedno, a realnost drugo. Radimo istraživanja koje služe za našu internu upotrebu, analizu i izbornu strategiju, a ne za politički inženjering u medijima. Uostalom, izbori su jedino tačno istraživanje javnog mnjenja", rekla je Grubješićeva.

Na pitanje ko će biti kandidat URS za predsednika Srbije, ukoliko budu raspisani i predsednički izbori, ona je rekla da će ime kandidata biti saopšteno kada izbori budu raspisani.

Ona je, međutim, dodala da su za tu stranku parlamentarni izbori važniji "jer je krajnje vreme da Srbija opet dobije jakog premijera, sposobnog da brzo donosi oduke".

Na pitanje kolika je krivica URS za partijsko upošljavanje kadrova, Grubješićeva je rekla da neće da negira učešće njene stranke u stvaranju nakaradne partijske države, ali je ocenila da je "zaista politička perverzija optuživati partiju koja je u poslednje tri vlade bila manji koalicioni partner da je za to najodgovornija".

"Mi ne ulepšavamo stvarnost i znamo kako izgleda Srbija izvan 'kruga dvojke'. Nismo sedeli u kabinetima i čekali raspisivanje izbora da bismo upoznali sopstvenu zemlju. Želimo da svi regioni imaju jednake šanse za razvoj, da se vrati život u osiromašene i opustele gradove, varoši i sela", rekla je ona.

"Naš adut su ljudi koje su uspeli da u svojim sredinama pobede na direktnim izborima i koji su pokazali kako se može dobro upravljati, a ne samo vladati. Uspeli smo i da, uprkos krizi, dovedemo mnoge svetske kompanije - Fijat, Juru, Falke, Beneton, Panasonik, Kontinental", dodala je Grubješićeva.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.