Gračanica i dalje bez struje i pored uplate paušala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2009, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica i dalje bez struje i pored uplate paušala

GRAČANICA - Stanovnici Gračanice još nisu dobili struju iako je danas 620 domaćinstava uplatilo paušal od 26 evra, u skladu sa dogovorom predstavnika Gračanice i Kosovske elektroenergetske korporacije (KEK).

Dragutin Jovanović, član pregovaračkog tima Gračanice izjavio je da struja nije uključena jer postoje različiti podaci o broju domaćinstava u Gračanici.

"Naim Sahiti, direktor distribucije KEK-a u Prištini tvrdi da prema podacima KEK-a u Gračanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ima 1.500 domaćinstava i insistira da od tog broja paušal od 26 evra treba da plati 70 odsto domaćinstava", rekao je agenciji Beta Jovanović i dodao da prema podacima nadležnih u Gračanici ima 1.113 domaćinstava.

Jovanović je rekao da oko 200 domaćinstava u severozapadnom delu sela ima struju jer su priključeni na elektro mrežu susednog albanskog sela Ajvalija.

"Ova domaćinstva se danas uglavnom nisu odazvala pozivu da plate paušal", izjavio je Jovanović.

On je naglasio da u Gračanici u kontejnerskim naseljima i u tuđim kućama živi oko 160 interno raseljenih porodica, kao i da u selu ima oko 130 romskih porodica.

Prema njegovim rečima, ovih 290 domaćinstava uglavnom spadaju u kategoriju socijalno ugroženih.

O svemu ovome tokom dvomesečnih pregovora o snabdevanju strujom obavestili smo Naima Sahitija i Tomasa Smita, člana savetodavnog tela KEK-a, međutim, Sahiti insistira da paušal treba da se plati prema njegovom spisku, kazao je Jovanović.

Meštani koji su danas platili paušal potpisali su i dokument "kojim potvrđuju pristanak na odredbe i uslove sporazuma za regulisanje usluga za električnu energiju".

Isključenje struje koje traje oko 15 dana unelo je nemir među stanovnike Gračanice i kako kaže Jovanović, podstaklo strah od mogućeg razboljevanja naročito dece i hroničnih bolesnika.

Jovanović je izrazio nadu da će tokom sutrašnjeg dana i ostala domaćinstva platiti paušal i da će struja biti uključena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gračanica danas dobija struju

Izvor: B92, 02.Jul.2009

Gračanica -- Srbi iz Gračanice dobiće danas struju, nakon što su se dogovorili sa Kosovskom elektroprivredom da plaćaju račune...Žitelji Gračanice će posle uplate paušalnog novčanog iznosa za maj dobiti struju, dogovoreno je između predstavnika tog sela i Kosovske elektroenergetske korporacije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.