Generalni sekretar SE sutra u Beogradu

Izvor: Blic, 11.Mar.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni sekretar SE sutra u Beogradu

Generalni sekretar Saveta Evrope (SE) Torbjorn Jagland doputovaće sutra u posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima.

Kako je najavilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Jagland će se sastati sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.

Iz srpskog parlamenta je najavljeno da će se Jagland sastati sa predsednicom Narodne skupštine Slavicom Đukić-Dejanović i sa šefom delegacije Narodne skupštine pri Parlamentarnoj skupštini SE Dragoljubom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mićunovićem.

Kancelarija SE u Beogradu je najavila da će generalni sekretar ove organizacije tokom jednodnevne posete Srbiji takodje predstaviti izveštaj "Živeti zajedno:

Različitosti i slobode u Evropi 21. veka", koji analizira različite "pretnje" i predlaže "odgovore" kako bi ljudi mogli "živeti zajedno" u otvorenim evropskim društvima.

Autori izveštaja su devet najuticajnijih lidera i mislilaca u Evropi, medju kojima je i Sonja Liht, koja će predstaviti preporuke upućene glavnim akterima promena u javnom ponašanju.

Savet Evrope je sveevropska medjunarodna organizacija osnovana 1949. godine sa ciljem da podstiče demokratiju, poštovanje ljudskih prava i vladavinu prava u državama-članicama, kao i da održava i promoviše evropsko kulturno nasleđe.

Savet Evrope, sa sedištem u Strazburu, danas ima 47 članica, među kojima je od 2003. godine i Srbija.

Povezane vesti: Sekretar Saveta Evrope u Beogradu 12. marta Savet Evrope: Tadić da objasni zašto nije održana Parada ponosa Dejanovićeva pozvala Martija na skupštinu OEBS-a Samardžić Marković: Kandidatura i datum pregovora sa EU do kraja godine Malović: Jagland pohvalio Srbiju zbog zaštite slobode izražavanja

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Generalni sekretar Saveta Evrope u ponedeljak u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Mar.2012

Generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland doputovaće sutra u jednodnevnu posjetu Beogradu tokom koje će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem, predsjednicom Narodne skupštine Slavicom Đukić-Dejanović i šefom delegacije parlamenta Srbije pri Parlamentarnoj skupštini...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Generalni sekretar Saveta Evrope u poseti Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2012, 03:50

BEOGRAD -..Generalni sekretar Saveta Evrope (SE) Torbjorn Jagland doputovaće danas u posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima...Kako je najavilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Jagland će se sastati sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem...Iz srpskog parlamenta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jagland: Očekujem datum pregovora za Srbiju do kraja godine (VIDEO)

Izvor: S media, 12.Mar.2012

Generalni sekretar Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) Torbjorn Jagland izjavio je danas da očekuje da će do kraja godine biti ispunjeni uslovi za utvrđivanje datuma početka pregovora o priključenju Srbije Evropskoj uniji...Terci: Srpsku Vladu treba ohrabriti..Tadić dobitnik nagrade...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.