Fiskalni ugovor stupa na snagu 1. januara

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Dec.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiskalni ugovor stupa na snagu 1. januara

Sporazum o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u evropskoj Ekonomskoj i monetarnoj uniji (EMU), poznat i kao fiskalni ugovor, koji treba da doprinese jačanju fiskalne discipline u zoni evra, stupa na snagu 1. januara. Fiskalna disciplina u zoni biće ojačana kroz izbalansirana budžetska pravila i automatski korektivni mehanizam, predvidjeno je ugovorom čije je stupanje na snagu omogućila Finska, koja ga je ratifikovala kao 12. članica zone evra. Uslov da Sporazum stupi na snagu bio je da ga ratifikuje 12 članica 17-člane zone evra.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od Nove godine strožija fiskalna disciplina u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2012

Sporazum o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u evropskoj Ekonomskoj i monetarnoj uniji (EMU), poznat i kao fiskalni ugovor, zamišljen da doprinese jačanju fiskalne discipline u zoni evra, stupa na snagu 1. januara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.