Egipatski predsednik pristao da raspusti parlament

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2012, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski predsednik pristao da raspusti parlament

13.07.2012. -

Egipatski predsednik Mohamed Mursi, pristao je da se povinuje odluci Vrhovnog Ustavnog suda zemlje, koja je ukinula njegov ukaz o sazivu parlamenta, prenosi agencija France-Presse. Mursi je svoju odluku objasnio time, da je Egipat pravna država.

Predsednik je takođe obećao da će, da bi se razrešila situacija, razgovarati sa različitim političkim partijama, kao i sa Vrhovnim vojnim savetom.

Egipatski parlament je raspušten od strane vojnog saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << 16. juna, zbog izbornih nepravilnosti. Ne mireći se sa ovakvim stanjem stvari, Mursi, koji je preuzeo dužnost predsednika 30. juna, 8. jula je izdao dekret o ukidanju odluke suda.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.