EU ujedinjena oko evropske perspektive regiona

Izvor: S media, 07.Maj.2010, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU ujedinjena oko evropske perspektive regiona

Komesar EU za proširenje Štefan File izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici, gde je otvorio Informativni punkt, da su zemlje članice EU u potpunosti posvećene i ujedinjene oko evropske perspektive celog ovog regiona.

File je u severnom delu Kosovske Mitrovice posetio i EU kuću i tom prilikom istakao važnost kretanja čitavog regiona ka EU.

"Bilo mi je važno da tokom posete Kosovu posetim i ovaj deo Kosova i da se uverim u veće prisustvo EU. Za to postoje razlozi. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Razlog je da su zemlje članice EU u potpunosti posvećene i ujedinjene oko evropske perspektive za ceo region," rekao je on.

File je kazao da je sa sagovornicima bilo reči o tome šta EU može da uradi da ojača socijalni i ekonomski razvoj ovog regiona i šta može da se uradi za dobrobit ljudi ovog regiona.

On je naveo da je u ovaj deo Kosova do sada uloženo 20 miliona evra i da će se taj trend nastaviti.

"Naš je cilj da pomognemo lokalnim vlastima da obezbede gradjanima ovde u ovom delu Kosova najbolje usluge bilo da se radi o obrazovanju, zdravstvu... Siguran sam da je u interesu svih da imaju dobru policiju, da imaju sudove koji rade i to su projekti na kojima ćemo raditi u narednim mesecima i godinama", rekao je File.

Nakon posete EU kući File se uputio na Prištinski univerzitet u Kosovskoj Mitrovici gde će razgovarati sa studentima.

File će u Zvečanu danas otvoriti poslovni kompleks, a u Prištini će učestvovati u obeležavanju Dana Evrope.

Ovo je druga poseta Filea Kosovu od kako je imenovan za komesara za proširenje EU. File je Kosovo poslednji put posetio krajem marta.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

File: Članice EU ujedinjene oko evropske perspektive Balkana

Izvor: Blic, 07.Maj.2010

Komesar za proširenje Evropske unije Štefan File izjavio je danas u Prištini da je Evropska komisija spremna da pripremi mišljenje o zahtevu za članstvo Srbije, čim Savet EU to naredi...File je obraćajući se studentima Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici govorio o tome...

Nastavak na Blic...

File: EK spremna za zahtev Srbije

Izvor: B92, 07.Maj.2010

Komesar Evropske unije za proširenje Štefan File (Beta, arhiva)..Kosovska Mitrovica -- Evropska komisija je spremna da pripremi mišljenje o zahtevu za članstvo Srbije, čim Savet EU to naredi, kaže Štefan File... Komesar Evropske unije za proširenje je, obraćajući se studentima Prištinskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.