EU ima šest meseci da se sabere

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Sep.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU ima šest meseci da se sabere

Lideri EU su na sastanku u Bratislavi dali rok od šest meseci da udahnu novi život Uniji posle odluke Velike Britanije da istupi iz te organizacije. Oni su usvojili mapu puta sa nizom prioriteta na kojima će raditi, poput zaštite spoljne granice, borbe protiv terorizma i oživljavanja inicijative za evropsku odbranu. Složili su se da i nakon Bregzita treba da nastave zajedno jer EU, iako nije savršena, jeste najbolji instrument za suočavanje s izazovima i pretnjama Evropi. Medjutim, nisu svi zadovoljni ishodom samita, pre svega italijanski premijer Mateo Renci zbog stavova o migracijama.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

"Teroristi nisu došli čamcima već udobnim avionima"

Izvor: B92, 19.Sep.2016

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da nema osnove za povezivanje borbe protiv terorizma s politikom vezanom za imigraciju, prenosi AP...Renci je novinarima u Njujorku kazao da teroristi koji su stigli u Evropu "nisu došli u čamcima, već u udobnim avionima"...On je naveo da se na "ekstremnim"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.