Dodik: Ni sutra neće biti glasanja u SB

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ni sutra neće biti glasanja u SB

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da misli da ni sutra u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija neće biti glasanja o britanskom predlogu rezolucije o Srebrenici.

Dodik je to rekao u izjavi Radio Beogradu nakon što je Sednica Saveta bezbednosti UN odložena  za sutra u 16 časova, posle dva odlaganja i višečasovnih kosultacija povodom britanskog predloga rezolucije i odsustva konsenzusa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema Tanjugovim informacijama iz diplomatskih izvora, dogovora zapadnih zemalja članica SB UN i Rusije i Kine o predloženom dokumentu nema.

Rusija je i posle današnjih konsultacija ostala pri stavu da će uložiti veto na rezoluciju ako se njen tekst ne izmeni.

I ugledni americki Njujork Tajms objavio je  da je Rusija zapretila vetom na usvajanje rezolucije i dodaje da je političko rukovodstvo Republike Srpske i Srbije izlobiralo kod ruskog predsednika Vladimira Putina veto na rezoluciju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pozicija Srbije bolja nego prethodnih dana

Izvor: Akter, 08.Jul.2015, 11:30

Pozicija Srbije danas nije ni malo laka, ali je bolja nego juče i prethodnih dana, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković povodom odlaganja razmatranja Rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.."Ova Rezolucija za Srbiju i Republiku Srpsku imala bi vrlo teške i bolne...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.