Dežer: Želimo da u Sarajevu budu svi iz regiona

Izvor: S media, 06.Maj.2010, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Želimo da u Sarajevu budu svi iz regiona

EU želi da svi njeni partneri u regionu učestvuju na regionalnoj konferenciji u Sarajevu jer je ideja tog skupa da se pošalje poruka EU da ceo Zapadni Balkan ima evropsku perspektivu, izavio je danas šef delagacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

"Takodje moramo da razmotrimo šta je uradjeno do sada u svim državama za poslednjih 10 godina, od konferencije u Zagrebu 2000. godine, a takodje moramo da vidimo kako treba ići dalje", rekao je Dežer u beogradskom Medija centru. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

On je naglasio da je zbog svega toga važno da u Sarajevu budu za stolom sve zemlje iz regiona.

Govoreći o mogućim posledicama krize u Grčkoj po Srbiju, Dežer je kazao da je vlast u Srbiji "postupila veoma mudro" time što je za Medjunarodnim monetarnim fondom ranije sklopila stend baj aranžman kojim je dobila gotovo 300 miliona evra.

"To je stabilizovalo situaciju ovde u Srbiji. To je uradjeno još prošle godine. Istovremeno taj potez je pružio sigurnost svim stranim bankama koje rade u Srbiji, tako da je omogućen nastavak kreditiranja za privredu", rekao je Dežer.

Dežer je naglasio da je to bio "pametan potez" koji je stabilizovao situaciju.

"Vidimo da je sada ovde, kao i u regionu, situacija uglavnom stabilna. Naravno da moramo da izbegnemo mogućnost da se teškoće iz Grčke prošire na druge. Ono što je važno je da države iz toga izvuku pouke, što znači da na vreme preduzmi neophodne reforme umesto da čekaju da se nešto dogodi na tržištu pa da onda sprovode reforme", kazao je Dežer.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: Čitav region na konferenciji u Sarajevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2010

BEOGRAD, NOVI SAD - EU želi da svi njeni partneri u regionu učestvuju na regionalnoj konferenciji u Sarajevu jer je ideja tog skupa da se pošalje poruka EU da ceo Zapadni Balkan ima evropsku perspektivu, izjavio je danas šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer..."Takođe moramo da razmotrimo šta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.