Demokrate stale uz Jankovića

Izvor: Večernje novosti, 10.Jan.2017, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate stale uz Jankovića

Ombudsmana podržao DS, a iz vladajućeg saveza najavljena još jedna kandidatura. U trku ulazi lider SNP Nenad Popović, koji hoće čvršće veze sa Rusima DEMOKRATSKA stranka u utorak je zvanično odlučila da podrži zaštitnika građana Sašu Jankovića u trci za predsednika Srbije. S druge strane, iz tabora vlasti najavljena je još jedna kandidatura - Nenada Popovića iz SNP. Posle sednice Predsedništva, lider DS Dragan Šutanovac rekao je da Janković personifikuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vrednosti za koje se ta partija zalaže i da je jedini uslov za podršku bio da nastavi da ih poštuje. Kazao je i da je odluka doneta jednoglasno, na njegov predlog: - U stranci je bilo mišljenja da stranka treba da ima svog kandidata, ali se u konačnoj odluci Predsedništvo prvenstveno rukovodilo interesima građana, a ne partije. Razgovarali smo više puta i sa predstavnicima pokreta "Dosta je bilo", a nastavićemo razgovore i sa drugim partijama i pojedincima o podršci Jankoviću. I dok u opoziciji polako otvaraju karte, a naprednjaci i dalje ćute, u utorak je još jedna partija sa izborne liste SNS najavila ulazak u predsedničku trku. Posle Rasima Ljajića (SDPS) i Bratislava Jugovića (Pokret socijalista) mogućnost da se kandiduje objavio je i Nenad Popović (SNP). - Stranka koji vodim traži od mene kandidaturu - kaže Popović. - Posle dolaska Trampa na vlast u Americi, Srbiji je potreban predsednik koji će razvijati prijateljske i iskrene veze sa Rusijom.Nenad Popović Popović kaže da sa SNS nije bilo razgovora o predsedničkim izborima, ali da je otvoren za dogovor o zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije. Prema našim informacijama, jedan od glavnih motiva za Popovićevo upuštanje u predsedničku trku jeste promocija i učvršćivanje partije. U SNP su, kako navode naši izvori, procenili da, u slučaju da na izbore izađu Dačić i Ljajić, nema razloga da njihova partija ostane po strani. STAMATOVIĆ NE ODUSTAJE KAKO stvari stoje, SNP bi na izborima mogao da ima dvojicu kandidata. Pre Popovića, ulazak u trku za Andrićev venac najavio je i predsednik opštine Čajetina i jedan od osnivača te partije Milan Stamatović. On, za "Novosti", kaže da je već krenuo u kampanju i da neće odustati ni ako se Popović zvanično kandiduje: - Popović je rekao da bi mogao da podrži i kandidata SNS, a ja to sigurno neću učiniti. Ako partija proceni da sam narušio ugled i statut, mogu da me isključe.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

REJTING, INTERES, PUBLICTET...Zbog čega je DS podržala Jankovića

Izvor: Blic, 11.Jan.2017, 20:51

Publicitet, možda neznatan rast rejtinga, ali i sačuvana stranka mogle bi da budu dobre strane odluke Demokratske stranke (DS) da za predsedničkog kandidata podrži aktuelnog ombudsmana Sašu Jankovića...U obrazloženju ove odluke, demokrate su navele da su bile vođene interesima građana, da su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.