Dejanović: Tadićev uzaludni poziv Mesiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Tadićev uzaludni poziv Mesiću

BEČ - Predsednica skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović smatra da je uzaludan poziv predsednika Srbije Borisa Tadića hrvatskom kolegi Stjepanu Mesiću na izvinjenje za zločine u "Oluji" i progon srpskog stanovništva jer hrvatski predsednik to neće uraditi.

"Srpski predsednik se previše izvinjavao naokolo, dok Hrvati nemaju nameru da tako nešto urade jer vode računa o svojim glasačima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ocenila je ona u intervjuu frankfurtskim "Vestima".

Na primedbu da je njena partija SPS, bila na vlasti kada se desila "Oluja", predsednica Skupštine Srbije je odgovorila da "ni sadašnja a ni bivša vlast nisu uradile koliko se od njih očekivalo" na saniranju posledica progona srpskog naroda iz Hrvatske.

"Koliko god da je urađeno, moglo je više. Nije dovoljno! Položaj tih ljudi je nezavidan, a državi i moral i etika nalažu da se potrude da urade više za taj jadan narod koji je na različite načine stradao", kazala je predsednica Skupštine Srbije.

Đukić-Dejanović je podvukla da bi Hrvati svakako trebalo da se izvine žrtvama, ali da ne veruje da će se to desiti.

Prema njenim rečima "Mesić se neće izviniti, jer on više vodi računa o utisku koji će ostaviti na svoje birače nego o onome što bi bilo normalno da uradi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tadić se izvinjava, Mesić ćuti

Izvor: Kurir, 06.Avg.2008, 07:37

BEČ - Predsednica skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović smatra da je uzaludan poziv predsednika Srbije Borisa Tadića hrvatskom kolegi Stjepanu Mesiću na izvinjenje za zločine u “Oluji” i progon srpskog stanovništva jer hrvatski predsednik to neće uraditi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.