Dejanović: Buduća vlada - DS i SPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2011, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Buduća vlada - DS i SPS

BEOGRAD -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović očekuje da će Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije posle parlamentarnih izbora formirati vladu.

Ona smatra da je to jedina realna opcija.

Đukić Dejanović je, u intervjuu Tanjugu, rekla da će socijalisti prihvatiti i sve druge stranke srodnih programa, koje vide da je pridruživanje SPS-u korisno za građane.

Predsednica Skupštine smatra da je vladajuća koalicija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bez obzira na sve teškoće koje je imala, odgovorila osnovnim ciljevima, ocenivši da i neko drugi, da je vodio Srbiju, ne bi to mogao bolje u ovim teškim vremenima.

Prema njenim rečima, socijalisti će ponuditi dosadašnjim koalicionim partnerima, JS i PUPS, zajednički nastup u narednim predizbornim aktivnostima, a da će oni odlučiti šta je za njih najbolje.

"Politika je veština mogućeg. Šta je za njih najbolje, kako oni misle da će najbolje ostvariti svoj uticaj na upravljanje državom, to ostaje da vidimo", rekla je Đukić Dejanović.

Vanredni izbori nisu realni

Sve češće zahteve dela opozicije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, naročito pošto Srbija nije dobila status kandidata, Đukić Dejanović smatra nerealnim i - neiskrenim.

"Malo je verovatno da će opozicija uspeti u svojim željama da izbori budu ranije. Nisam sigurna da oni to iskreno žele, jer nije bilo ozbiljnijih pokušaja. Svi smo, već sada, u predizbornoj kampanji, neki tako što rade državničke, odgovorne poslove i na taj način plasiraju šta zapravo mogu da urade za građane i državu, a drugi su u halama odavno, slikaju se i daju obećanja", rekla je Đukić Dejanović.

"Građani sve to vide i oni će najobjektivnije oceniti u koga to oni imaju poverenja", dodala je predsednica parlamenta.

A kada je reč o datumu kada će građani izaći na birališta, Đukić Dejanović upućuje na procenu najvećeg broja političara, lidera stranaka i kaže da će to biti, najverovatnije, 6. maja.

Standard i ekonomija teme za kampanju

Ona je uverena da će teme koje će odrediti predizbornu kampanju biti standard i ekonomija, kao najbitnija pitanja za građane Srbije.

Oni koji to ne budu staviti u prioritet svojih aktivnosti posle izbora teško da će imati razumevanje građana, smatra Đukić Dejanović i dodaje da su sva bitna pitanja isprepletana.

"Pitanje standarda i ekonomskog razvoja Srbije su, ipak, najvažniji, kao i to kako da novi talas ekonomske krize što manje pogodi zemlju, kako da se sačuvaju radna mesta i bar poneko negde otvori - to su pitanja za one koji nude politiku za teško vreme koje je pred nama", ukazala je Đukić Dejanović.

Prema njenom uverenju, oni koji budu realni, otvoreni, koji budi imali iskren kontakt sa svojim biračima i sa građanima, morali bi najotvorenije da razgovaraju o tome šta u periodu nadolazećeg drugog talasa krize Srbija može da učini i koji su to segmenti na lokalnom i na republičkom nivou, koji će dati pogodnost građanima da žive nešto kvalitetnije u tako teškim vremenima.

Đukić Dejanović smatra da će naredna godina biti teška i da se tek 2013. godine može očekivati nekakva stabilizacija i bolji standard građana.

Aktuelni saziv - lokomotiva

Govoreći o skupštinskim temama, predsednica parlamenta je podsetila da je aktuelni saziv, kada je bio konstituisan, tretiran kao "crna rupa", a da je sada često u poziciji da "vuče" ostale državne instance i traži da mu se dostavljaju akta, kako bi što korektnije i kvalitetnije radili.

"U neku ruku, postali smo, u toj sprezi saradnje institucija, jedna od lokomotiva. Parlament je dostigao određen nivo, iako ne možemo biti preterano zadovoljni. Međutim, značajni progres u funkcionisanju parlamenta je konstatovala i Evropska komisija", podsetila je Đukić Dejanović i naglasila da se više ne može nazad, nego samo napred, u razvoju, pre sveta, kontrolne funkcije.

Đukić Dejanović je zaključila da evropski put Srbije više nije sporan i da je pred budućim sazivom parlamenta izuzetno značajan zahtev, a to je da se obezbedi primena zakona i kontrolna funkcija skupštine, uz dalji razvoj parlamentarne diplomatije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejanović: Buduća vlada DS i SPS

Izvor: RTS, 17.Dec.2011

Vladajuća koalicija je, bez obzira na teškoće koje je imala, odgovorila osnovnim ciljevima, kaže predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović. Predsednica parlamenta očekuje da će Demokratska stranka i SPS posle izbora formirati vladu.

Nastavak na RTS...

Socijalisti i demokrate i u novoj vladi

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2011

Predsednica Skupštine Srbije i funkcioner Socijalističke partije Srbije Slavica Ðukić Dejanović očekuje da će Demokratska stranka i socijalisti posle parlamentarnih izbora formirati vladu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

DEJANOVIĆEVA: U BUDUĆOJ VLADI DS I SPS

Izvor: Kurir, 17.Dec.2011

Predsednica Skupštine rekla da će datum izlaska na birališta najverovatnije biti 6. maj ..BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović očekuje da će Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije posle parlamentarnih izbora formirati vladu. Ona smatra da je to jedina...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.