Davenport: EU snažno podržava srpsku vladu u nastavku reformi

Izvor: Telegraf.rs, 26.Maj.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davenport: EU snažno podržava srpsku vladu u nastavku reformi

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport rekao je da je EU dala snažnu podršku za nastavak ekonomskih reformi u Srbiji.

Evropska komisija je dala detaljne preporuke po pitanju ekonomskih reformi, a juče je data snažna podrška ekonomskim reformama, finansijskoj politici i restrukturiranju javnih preduzeća, rekao je Devenport odgovarajući na pitanja novinara.

On je kazao i da EU želi da podrži >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << srpsku vladu u nastavku reformi.

Ministri finansija EU čestitali su juče u Briselu Srbiji na ostvarenom ekonomskom rastu i poručili da zemlja mora da istraje na započetim strukturnim reformama kako bi se to bolje pripremila za konkurenciju koja je čeka kao buduću članicu Unije.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Na jučerašnjem sastanku Ekonomskog i finansijskog dijaloga EU i zemalja Zapadnog Balkana i Turske razmatran je dokument Vlade Srbije koji se odnosi na makroekonomska i strukturna pitanja, kao i na prioritetne investicione projekte u zemlji.

Ministar finansija Srbije, Dušan Vujović izjavio je novinarima juče u Briselu da je Srbija većinu preporuka iz prethodne godine ispunila i da su nalazi do kojih se došlo tokom njihovog sastanka u Savetu EU u najvećoj meri bili očekivani.

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Snažna podrška EU, ojačati privatni sektor"

Izvor: B92, 26.Maj.2016

Beograd -- Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da je EU dala snažnu podršku za nastavak ekonomskih reformi u Srbiji..."EK je dala detaljne preporuke po pitanju ekonomskih reformi, a juče je data snažna podrška ekonomskim reformama, finansijskoj politici i restrukturiranju javnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.