Dačić za korektan odnos Hrvatske i Srbije

Izvor: Glas javnosti, 16.Apr.2010, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić za korektan odnos Hrvatske i Srbije

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je uspostavljanje dobrih odnosa Srbije i Hrvatske značajno i za stabilnost regiona. Dačić je naglasio da sva otvorena pitanja između Srbije i Hrvatske treba "otvoreno rešavati".

 - Bilo bi logično da Srbija i Hrvatska imaju korektne odnose - rekao je on, podsetivši da u politici i međunarodnim odnosima nema "simpatija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i antipatija", već međusobnih interesa.

Dačić je istakao i da su Srbija i Hrvatska najveće zemlje u regionu i da od njihovih odnosa zavisi i stanje stabilnosti u tom delu regiona.

- Treba otvoreno rešavati otvorena pitanja kao što su međusobne tužbe, hapšenja ljudi koji dolaze u Hrvatsku... - rekao je Dačić u pauzi skupa o reintegraciji izbeglih osoba.

On smatra i da Srbija i Hrvatska mogu da imaju dobrosusedske odnose, a dodao je da bi voleo da saradnja dve države bude dobra kao što sarađuju srpska i hrvatska policija.

Predsednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadića i Ivo Josipović, sastaće se danas u Pečuju i Bačkom Monoštoru, treći put za manje od mesec dana.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Ranjen zbog sukoba navijača

Izvor: B92, 16.Apr.2010

Ivica Dačić (Beta, arhiva)..Beograd -- Navijač Igor Vrević (21) je ranjen na stadionu Crvene zvezde zbog sukoba između navijačkih grupa, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić... Dačić je dodao da detaljan pretres svih posetilaca sportskih manifestacija nije moguć zbog tehničke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.