Izvor: Blic, 05.Okt.2016, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Kantrimen: Mir i stabilnost u regionu su uslov za prosperitet država na zapadnom Balkanu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za neproliferaciju i međunarodnu bezbednost Tomasom Kantrimenom o situaciji u regionu, međunarodnoj bezbednosti i dijalogu Beograda i Prištine.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je u otvorenom i konstruktivnom razgovoru sa Kantrimenom, koji je i vršilac dužnosti podsekretara za kontrolu naoružanja i međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bezbednosna pitanja u Stejt departmentu, razmenio mišljenja o situaciji u regionu, kao i o nizu pitanja iz oblasti međunarodne bezbednosti i suočavanja sa aktuelnim bezbednosnim izazovima.

Zajednički je konstatovano da je važno održati i unapređivati mir i stabilnost u regionu, kao ključni uslov za prosperitet država na zapadnom Balkanu, kao i regiona u celini, i obezbediti dijalog u rešavanju otvorenih pitanja u konstruktivnom duhu, uz međusobno uvažavanje i spremnost za pronalaženje održivih rešenja, navodi se u saopštenju.

Razmenjena su i mišljenja o dijalogu Beograda i Prištine uz izraženu saglasnost o potrebi njegovog daljeg sprovođenja u cilju ostvarivanja postignutih dogovora.

Razgovarano je i o jednom broju multilateralnih pitanja iz oblasti međunarodne bezbednosti koja će u narednom periodu biti razmatrana na međunarodnim forumima, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić u Ankari s Čavušogluom

Izvor: Beta, 05.Okt.2016

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačića razgovarao je danas u Ankari s ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je večeras saopštilo da je "konstatovana obostrana opredeljenost za dalji razvoj političke, ekonomske,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.