Dačić: Presuda MSP značajna za odnose s Hrvatskom

Izvor: Kurir, 01.Feb.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Presuda MSP značajna za odnose s Hrvatskom

Nemoguće je reći kakva će ta presuda biti, ali to je verovatno kraj jednog procesa koji traje 15-20 godina i stavljanje tačke na određenu potrebu da se i jedni i drugi pred nekim trećim borimo za to ko je veći zločinac, rekao je šef srpske diplomatije

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da je nemoguće reći kakva će biti presuda Međunarodnog suda pravde po pitanju međusobnih tužbi za genocid Srbije i Hrvatske, ali da će to biti jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << najznačajnijih događaja za bilateralne odnose dve zemlje u narednom periodu.

"Nemoguće je reći kakva će ta presuda biti, ali to je verovatno kraj jednog procesa koji traje 15-20 godina i stavljanje tačke na određenu potrebu da se i jedni i drugi pred nekim trećim borimo za to ko je veći zločinac", rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da je presuda koja će biti objavljena 3. februara, jedino rešenje, jer "nije bilo političke volje sa hrvatske strane da se te tužbe povuku" i na nju više nema prava žalbe."Ono što sam svakako siguran je da će biti osuđeni zločini. To je uvek tako do sada bilo i mi ih takođe osuđujemo i svako treba da nastavi sa procesuiranjem svih onih koji su optuženi za ratne zločine. To će možda biti prilika da se ta pitanja ostave u prošlosti a da se okrenemo budućnosti", istakao je Dačić.Dačić je istakao da Srbija očekuje da "Međunarodni sud pravde stvarno bude sud pravde".

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dačić: Presuda Međunarodnog suda u Hagu najznačajniji događaj za buduće odnose Srbije i Hrvatske

Izvor: Cafe.ba, 01.Feb.2015

- To je verovatno kraj jednog procesa koji traje 15 - 20 godina i stavljanje tačke na određenu potrebu da se i jedni i drugi pred nekim trećim borimo za to koje veći zločinac, istakao je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije uoči donošenja presude u slučaju tužbe i kontratužbe...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.