Dačić: Policija u pripravnosti

Izvor: Blic, 27.Jul.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Policija u pripravnosti

Sve jedinice MUP-a koje se nalaze u blizini administrativne linije sa Kosovom, nalaze se u povećenom stepenu pripravnosti, ali to ne znači ništa posebno u odnosu na neke ranije periode, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Sigurno je da su sva dešavanja, koja mogu da ugroze mir i stabilnost i prenesu nestabilnost preko administrativne linije, značajna za jedinice MUP, rekao je Dačić.

On je rekao da je situacija na severu Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mirna, iako je došlo do prebacivanja nekih jedinica helikopterima Kfora na prelaze Jarinje i Brnjak, ali Srbi nisu dozvolili njihovo razmeštanje.

Dačić je dodao da postoje indicije da je to prebacivanje obavljeno hrvatskim helikopterima iz sastava Kfora, ali da nije sigurno da li se radi o pripadnicima kosovske policije carine ili nekim drugim.

Kfor ne može, po našem mišljenju, da na taj način omogućava izvršenja odluka prištinskih vlasti, istakao je Dačić i ocenio da odgovornost za situaciju na severu Kosova, pored prištinskih vlasti, sigurno snosi i međunarodna zajednica.

Povezane vesti: Oteto sedam estonskih turista u Libanu Beogradu nedostaje 2.000 policajaca
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(Ne)mirno na Kosovu

Izvor: RTS, 27.Jul.2011

Kfor omogućio da na prelaze Brnjak i Jarinje kosovske vlasti postave policajce i carinike iz Prištine. Stefanović takav postupak ocenio kao neprihvatljiv. Blokade u Leposaviću. Kosovski specijalci helikopterima otišli iz baze Kfora kod Jarinja, ali se pretpostavlja da su tim letelicama prethodno...

Nastavak na RTS...

DAČIĆ: POLICIJA U PRIPRAVNOSTI

Izvor: MC Bor, 27.Jul.2011

Bor, 27. jul. Sve jedinice MUP-a koje se nalaze u blizini administrativne linije sa Kosovom, nalaze se u povećenom stepenu pripravnosti, ali to ne znači ništa posebno u odnosu na neke ranije periode, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, objavio je 'Blic' pre pola sata.. Sigurno...

Nastavak na MC Bor...

Režirani neredi na severu Kosmeta

Izvor: AlternativneVesti.com, 28.Jul.2011, 04:03

Da se „nešto valja iza brda“ postalo je jasno još pre četiri dana kada je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da „strepi od nasilne integracije severa Kosmeta i da nam se ne ponovi  neka 'Oluja'“. Posle ove izjave situacija na administrativnim prelazima na severu...

Nastavak na AlternativneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.