DVE PROSLAVE DANA BOŠNJAČKE ZASTAVE

Izvor: Kurir, 10.Maj.2011, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVE PROSLAVE DANA BOŠNJAČKE ZASTAVE

NOVI PAZAR - Dva bošnjačka nacionalna veća (BNV) - Veće u tehničkom mandatu, koje priznaju resorna ministarstva, i nepriznato Veće koje je organizovala Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) danas i sutra organizuju zasebne proslave 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave.

NOVI PAZAR -  Dva bošnjačka nacionalna veća (BNV) - Veće u tehničkom mandatu, koje priznaju resorna ministarstva, i nepriznato Veće koje je organizovala Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i sutra organizuju zasebne proslave 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Veće predvođeno BKZ-om je obeležavanje tog praznika počelo sinoć tribinom "Sandžak, izazovi i perspektive", u Velikoj sali Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZ) u Novom Pazaru, na kojoj je govorio glavni muftija Muamer Zukorlić.

Predsednik BKZ Jahja Ferhatović rekao je da se ta manifestacija nastavlja danas u Prijepolju, gde će biti otvorena kancelarija Izvršnog odbora ovog veća i dodeljene nagrade pobednicima konkursa "Štrpci bez mezarja".

Ranije je saopšteno da će povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, i BNV u tehničkom mandatu obeležiti praznik. Šef resora za informisanje u tom veću Muhedin Fijuljanin kaže da će uporedo biti obeležno i 20 godina od osnivanja Bošnjačkog nacionalnog veća.

"Ove godine ćemo održati i petu smotru Bošnjačkih narodnih igara u Novom Pazaru, koja je ranijih godina održavana u selu Delimeđe. Na ovoj manifestaciji će učestvovati ansambli iz pet zemalja, tako da će ona zadržati međunarodni karakter. Održaćemo i promociju dvotomnog izdanja Bošnjačke riječi, časopisa za kulturu i društveni život Bošnjaka u Sandžaku", rekao je Fijuljanin. Dan bošnjačke nacionalne zastave je proglašen za nacionalni praznik povodom osnivanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a tada su utvrđeni i grb i zastava bošnjačkog naroda u Republici Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zasebne proslave Dana bošnjačke nacionalne zastave

Izvor: Danas, 10.Maj.2011

Dva bošnjačka nacionalna veća (BNV) - Veće u tehničkom mandatu, koje priznaju resorna ministarstva, i nepriznato Veće koje je organizovala Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) organizuju zasebne proslave 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Nastavak na Danas...

Zukorlić obećava život kao u Monaku nakon autonomije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2011

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukolić otvorio je večeras u Prijepolju prostorije Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a građanima je obećao da će nakon što Sandžak dobije autonomiju živeti "kao u Monaku". "Pošto, ako Bog da, ostvarim autonomiju Sandžaka,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zukorlić: Autonomija, pa život kao u Monaku

Izvor: Mondo, 10.Maj.2011

"Ne mogu da vam obećam standard kao u Dubaiju, ali evo vam obećavam da ćete živeti kao u Monaku" rekao glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji u Prijepolju.

Nastavak na Mondo...

Zukorlić obećava život kao u Monaku nakon autonomije

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2011

BEOGRAD - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukolić otvorio je večeras u Prijepolju prostorije Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a građanima je obećao da će nakon što Sandžak dobije autonomiju živeti "kao u Monaku".

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Sandžak će biti kao Monako"

Izvor: B92, 10.Maj.2011

Beograd -- Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukolić obećao je građanima u Prijepolju da će nakon što Sandžak dobije autonomiju živeti "kao u Monaku"..."Pošto, ako Bog da, ostvarim autonomiju Sandžaka, ne mogu da vam obećam standard kao u Dubaiju, ali evo vam obećavam da ćete...

Nastavak na B92...

Sulejman Ugljanin poziva na dogovor

Izvor: Blic, 11.Maj.2011, 01:10

NOVI PAZAR - Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u tehničkom mandatu Sulejman Ugljanin pozvao je večeras u Novom Pazaru nosioce tri izborne liste, koje su učestvovale na izborima za to veće da se dogovore i da konstituišu organe...Ugljanin je na svečanom prijemu povodom 11. maja Dana...

Nastavak na Blic...

Zukorlić: Autonomni Sandžak biće kao Monako

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2011

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukolić otvorio je u Prijepolju prostorije Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća, a građanima je obećao da će nakon što Sandžak dobije autonomiju živeti "kao u Monaku"..."Pošto, ako Bog da, ostvarim autonomiju Sandžaka, ne mogu da vam...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ugljanin poziva na formiranje BNV

Izvor: B92, 11.Maj.2011

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin pozvao ponovo nosioce tri liste za Nacionalni savet Bošnjaka da za dobro svih Bošnjaka formiraju BNV. Govoreći na centralnoj manifestaciji povodom 20 godina od osnivanja Bošnjačkog nacionalnog veća koje sada funkcioniše u tehničkom mandatu, i proglašenja...

Nastavak na B92...

Zukorlić: Posle autonimije život kao u Monaku

Izvor: EMportal, 11.Maj.2011

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukolić obećao da će građani, ako Sandžak dobije autonomiju, živeti kao u Monaku.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.