Cilj SRS da Srbija nikada ne bude članica EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2012, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cilj SRS da Srbija nikada ne bude članica EU

KOSOVSKA MITROVICA -

Predstavnici Srpske radikalne stranke (SRS) večeras su na preizbornom skupu u severnom delu Kosovske Mitrovice poručili da je njihov cilj da Srbija nikada ne bude član EU.

Sa skupa, koji je zbog blokade puta Zubin Potok - Zvečan u Jagnjenici kasnio oko jedana sat, radikali su zatražili da se prekine proces ulaska Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, jer je taj proces zemlju doveo do teritorijalnog, ekonomskog i socijalnog urušavanja.

Radikala su istakli da EU i SAD otvoreno otimaju Kosovo i Metohiju, a da članstvo u Uniji neće pomoći Srbiji i njenim građanima, već će, naprotiv, Srbija morati da se odrekne dela svoje teritorije, a narod će živeti lošije i radnici ostati bez radnih mesta.

SRS je poslednji stub zaštite vitalnih nacionalnih i ekonomskih interesa, rečeno je na skupu i poručeno Briselu i Vašingtonu da ne mogu da otmu Kosovo i Metohiju, jer su Kosovo i Metohija - Srbija.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić kazao je da se pitanje Kosova i Metohije mora vratiti u Ujedinjene nacije i Savet bezbednosti, a da će 6. maja poraz aktuelne vlasti, kako je rekao, biti težak udarac organizovanom kriminalu.

Predsednik Koordinacionog odbora SRS za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović izjavio je da radikali na majske izbore pred građane izlazi sa programom koji se ne menja i sa konstantnom politikom koja je nacionalna, patriotska i državotvorna.

“Jedina smo politička stranka koja je protiv ulaska u EU sa jasnim stavom - biramo Srbiju, nećemo EU”, dodao je Kragović.

Na skupu na centralnom gradskom trgu u severnom delu Kosovske Mitrovice okupljenima je pušten deo govora iz završne reči lidera stranke Vojislava Šešelja pred Haškim tribunalom.

Govorili su i Milorad Mirčić, Vjerica Radeta, Zvonko Mihajlović i drugi, a pored stranačkih zastava simpatizeri i aktivisti stranke nosili su zastave sa likom Vojislava Šešelja.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Cilj SRS-a da Srbija nikada ne bude članica EU

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2012

KOSOVSKA MITROVICA - Predstavnici Srpske radikalne stranke (SRS) večeras su na predizbornom skupu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice poručili da je njihov cilj da Srbija nikada ne bude član EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.