Bramerc: Mladić živ, Srbija mora da proširi potragu

Izvor: S media, 21.Jun.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Mladić živ, Srbija mora da proširi potragu

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je da je optuženik za ratne zločine Ratko Mladić živ i da Srbija mora da proširi potragu za njim.

"On je živ i nema razloga da na ovaj ili onaj način promenimo ubedjenje da se on tu negde još skriva, što se poklapa s izveštajima koje nastavljamo da primamo od operativnih službi iz Srbije, koje ga i dalje traže", izjavio je Bramerc u intervjuu "Dnevnom avazu".



Bramerc je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << njegovo prepoznavanje napora koje čine vlasti u Beogradu u vezi sa saradnjom sa Haškim tribunalom "nije davanje zelenog svetla Srbiji za Evropu".


Glavne evropske prestonice moraju učiniti dodatni pritisak na Srbiju kako bi 15 godina posle masakra u Srebrenici bivši komandant bosanskih Srba Mladić bio izručen tribunalu, istakao je Bramerc. Haški tužilac smatra da je njegova ocena o saradnji Srbije bila iznijansirana i da je u njegovom izveštaju Savetu bezednosti UN jasno ukazano na područja gde je postignut napredak i ona gde je potrebno dodatno poboljšanje.

"U ovom izveštaju prilično smo pozitivni u opisu 'dnevnih interakcija', a pod tim podrazumevam zahteve da nam se pomogne u kontaktima sa svedocima, zaštiti tih svedoka", rekao je tužilac, dodajući da je pozivitan razvoj dogadjaja i to što je tribunal primio Mladićeve ratne dnevnike.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukčević: Hag i Srbija imaju zajednički cilj

Izvor: Politika, 21.Jun.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije došli su do zajedničkog zaključka, jer imaju zajednički cilj, a to je hapšenje preostalih haških optuženika...Ovo je juče za „Politiku” izjavio Vladimir Vukčević, srpski tužilac za ratne zločine,...

Nastavak na Politika...

BRAMERC: SRBIJA DA PROŠIRI POTRAGU

Izvor: Kurir, 22.Jun.2010, 10:42

SARAJEVO - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je da je optuženik za ratne zločine Ratko Mladić živ i da Srbija mora da proširi potragu za njim, prenosi Tanjug...- On je živ i nema razloga da na ovaj ili onaj način promenimo ubeđenje da se on tu negde još skriva, što se poklapa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.