Bolji život?!

Izvor: BKTV News, 13.Apr.2012, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji život?!

Kada je stigla najava iz DS da će Božidar Đelić na konferenciji za medije predstaviti „pet mera za bolji život“, ponadali smo se da su demokrate stisnule petlju da pre 6. maja predstave ekonomski program buduće vlade, to jest da najširoj javnosti obznane ono što nekim novinarima „u poverenju“ govore - da će nova izvršna vlast krenuti u smanjenje javne potrošnje, restrukturiranje javnih preduzeća, rekonfiguraciju privredne strukture, novu poresku politiku, uništenje sistemske >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << korupcije, „giljotinu propisa“ (ko se toga još seća?) zarad - boljeg života. Ništa od toga. Džaba smo se ponadali.
Tih pet proklamovanih mera, koje je Đelić, kao mađioničar zeca iz šešira, „razotkrio“ na podijumu u Krunskoj ulici, zapravo su klasičan predizborni marketing koji, čak i ako se materijalizuje, nije garant nikakvog napretka. Pre je privremeno lečenje rana nekih od ugroženih socijalnih kategorija, ne i ozdravljenje.
Podsetimo se šta nam DS obećava - refundiranje „bebi PDV-a“ i ograničenje marži (eto nam slobodnog tržišta!) na proizvode za najmlađe; devet meseci po 20.000 dinara za nezaposlene trudnice; povoljni krediti poljopivrednicima; besplatno studiranje za visokoškolce koji redovno daju ispite; paket podsticaja za nezaposlene starije od 45 godina.
Kao što se DS  i URS od početka izborne kampanje razbacuju obećanjima o većoj državnoj pomoći, recimo, malim preduzetnicima, ili ruskim milijardama (DSS), a pri tom ćute o neophodnim (bolnim, nepopularnim) rezovima, tako nam i „glavni ekonomista“ demokrata mantru o boljem životu svodi na PR i udvaranje biračkim ciljnim grupama od kojih se očekuju nedostajući glasovi.
Demokrate treba da progovore javno ono o čemu šapuću u kuloarima.
Za bolji život u Srbiji neophodne su reforme, ne socijala. Ne „država majka“, već uređen sistem.
Izvor: Danas / Nikola Tomić
 
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.