Bogosavljević: Zakon o GMO nije na dnevnom redu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogosavljević: Zakon o GMO nije na dnevnom redu

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da eventualne buduće izmene Zakona o genetski modifikovanim organizmima (GMO) u narednim godinama neće biti rađene bez učešća stručne javnosti i odgovarajućih procedura.

Ona je novinarima u pauzi skupa na kome je predstavljen Izveštaj o stanju u poljoprivredi Srbije 2013. kazala da izmena Zakona o GMO "nije na dnevnom redu".

"Ako bude izmena i kada ih bude, svi će biti obavešteni", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla je ona.

Nedavno je šefica pregovaračkog tima Srbije za pristupanje EU Tanja Miščević kazala da Srbija planira da u narednih godinu dana ispuni sve uslove za ulazak u STO, uključujući usvajanje izmena Zakona o GMO.

Po važećem Zakonu o GMO u Srbiji nisu dozvoljeni promet i uzgoj GMO.

U EU, čije članstvo Srbija želi da uđe, uzgoj i prodaja GMO su dozvoljeni, ali nakon stroge kontrole i uz jasno obeležavanje, pri čemu zemlje mogu, pozivajući se na bezbednosnu klauzulu da zabrane uzgoj nekih kultura, pa se u praksi gaji samo jedna kultura kukuruza u malom broju zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogosavljević:Izmene Zakona o GMO samo uz stručnu ocenu

Izvor: Beta Video, 03.Nov.2014

BEOGRAD - Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da eventualne buduće izmene Zakona o genetski modifikovanim organizmima u narednim godinama neće biti rađene bez učešća stručne javnosti i odgovarajućih procedura.(CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

"Premije za mleko možda i ne bude"

Izvor: B92, 03.Nov.2014

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković kaže da se još ne zna da li će se u narednim godinama isplaćivati premija za mleko..."Za naredne godine još ništa nije gotovo, analiziraju se neka moguća rešenja i traže načini da se sredstva koja se investiraju u poljoprivredu na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.