Bela kuća: Rasprava u Kongresu pokazala da nikakve zavere štaba Trampa i Rusije nije bilo

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2017, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Rasprava u Kongresu pokazala da nikakve zavere štaba Trampa i Rusije nije bilo

Rasprava u Kongresu SAD, u kojoj su učestvovali predstavnici američkih obaveštajnih službi, pokazala je da nikakve zavere predizbornog štaba Donalda Trampa i Rusije nije bilo, rekao je novinarima predstavnik Bele kuće.

„Jutrošnja rasprava je potvrdila ono što mi govorimo sve vreme. Bez obzira na istragu koja se vodi i dalje nema dokaza o bilo kakvoj zaveri Trampovog predizbornog štaba i Rusije, a predsednik nikada nije doveo u opasnost izvore obaveštajnih podataka“, saopštio je predstavnik administracije.

On je dodao da „čak i Obamin direktor CIA (Džon Brenan) smatra da je curenje tajnih informacija iz Bele kuće užasavajuće, a da odgovorni treba da budu pronađeni“.

Specijalne službe SAD optužile su Rusiju da je pokušala da utiče na rezultat američkih predsedničkih izbora u novembru prošle godine, a Moskva kategorički odbacuje te optužbe.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.